Fryse-Dry Technology

December 28

Historien forteller oss at frysetørking har vært i bruk siden ca 1250 f.Kr., da den ble brukt av inkaene å bevare poteter og andre avlinger. På grunn av sin evne til å forsinke forringende, frysetørking er en uvurderlig ressurs for næringsmiddelindustrien, blomsterbutikker, preparanter, forskere og farmasøytiske selskaper. Det er også brukt for å gjenopprette vannskadede dokumenter, bøker, forretningsdokumenter og malerier.

Prosess

FreezeDry.com fastslår at den første trinn i frysetørking, også kjent som frysetørking, krever at et element skal fryses for å beholde sin form og endrer væskeinnholdet til et fast stoff. Den frysetørkingsprosessen krever et miljø fritt for oksygen. Dette oppnås ved å plassere elementet for å være fryse-tørket i et vakuumkammer. Ved anvendelse av trykk og en minimal mengde varme, fordamping av den frosne væskeinnholdet skjer, endrer den til en gassformig tilstand. Den fordampede væske samler seg på lav temperatur kondensator plater eller spoler, hvor det omdannes tilbake til en fast tilstand (frost) og fjernes fra behandlingskammeret. Frysetørkeprosess kan ta opp til ett år å fullføre, avhengig av størrelsen på elementet og det flytende innhold. For eksempel kan matvarer ta 12 timer eller mer til prosessen; blomster kan fryse-tørket i ca to uker; frysetørking et kjæledyr kan ta ca 10 måneder.

Fryse-tørre matvarer opplyser at mikroorganismer trives i væske og oksygen, noe som gjør et fuktig miljø den primære årsaken til å ødelegge og degradering. Avhengig av elementet som frysetørket, kan fjerning av væske og oksygen under frysetørkingsprosessen retardere nedbrytningen i måneder, år eller ubestemt tid ved å forhindre veksten av skadelige bakterier. Alle frysetørret mat lagres i lufttette, vakuum-forseglet beholdere for å holde ut fuktighet og hindre forurensning.

Frysetørking bevarer den opprinnelige form av et element, med tilsetning av små porer hvor de frosne vannkrystaller var plassert. Krystallene ble fjernet under fordampning prosessen. Et frysetørket produkt vil vende tilbake til sin opprinnelige tilstand under tilsetning av litt vann.

Freeze-tørket mat

Frysetørr Foods forteller oss at, når den fryse-tørkemetode anvendes på matvareprodukter, i tillegg til at de skal beholde sin opprinnelige form, størrelse, næringsinnhold, farge, smak og tekstur, det reduserer også gjenstandens vekt, noe som gjør produktet ekstremt lett. På grunn av sin holdbarhet og lav vekt, er fryse-tørket mat brukt av NASA i romprogrammet, av militæret og av bobiler. Kjøtt, grønnsaker, frukt, iskrem og pulverkaffe er blant de matvarer som kan fryse-tørket.

Frysetørret Flowers

Florage.com sier at frysetørking blomster tar omtrent fire uker. Etter tørkeprosessen, er blomstene dyppet i en oppløsning som tetter dem og holder dem myke. Frysetørking kan blomstene til å beholde sin opprinnelige form og gjør dem i stand til å vare i det uendelige.

Frysetørring i Taksidermi

Pet preservations forteller oss at prosessen med frysetørking kan bevare ditt kjæledyr på ubestemt tid. Fordelen med denne metoden fremfor tradisjonelle utstopping er sluttresultatet, som beholder det opprinnelige utseendet av ditt kjæledyr.

andre bruksområder

East Carolina University sier at blodplater kan fryse-tørket og lagret ved romtemperatur i opptil fem år, noe som gjør dem tilgjengelige i nødssituasjoner for å stoppe blødning. De frysetørkede blodplater er kjapt rekonstitueres med en saltløsning og kan brukes på slagmarken, av beredskapspersonell eller i operasjonssaler for å redde livet til mennesker i fare for å blør i hjel. Blodplasma er også frysetørket.

Inland Northwest Forskning Alliance (INRA) sier at frysetørking teknologi fordeler farmasøytiske produsenter ved å øke holdbarheten av lagrede proteiner, vaksiner, mikroorganismer og andre legemidler i mange år.

Lærvarer, kart, Samlekort, frimerker, penger, bilder, veggtepper og aviser er blant de mange vann skadet elementer som kan gjenopprettes med frysetørking teknologi.