Hvordan få lindring fra foten smerte forårsaket av stående 10 timer per dag

January 24
Hvordan få lindring fra foten smerte forårsaket av stående 10 timer per dag

Står for 10 eller flere timer i døgnet kan slites føttene ut raskt. Når overforbruk av føttene resulterer i hevelse, prikkende følelse og smerte, særlig på og rundt hælen, er det sannsynlig at du har utviklet plantar fasciitis. Denne tilstanden refererer til betennelse i plantarfascien vev kjører over bunnen av føttene, og det er ganske vanlig; om lag 2 millioner mennesker søker behandling for det årlig, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons. En kombinasjon av forebygging og behandlingstiltak kan gi lindring fra foten smerte forårsaket ved å stå for 10 eller flere timer i døgnet.

Trinn 1

Ta en dose av over-the-counter-steroide antiinflammatoriske midler eller NSAIDs, for eksempel naproxen eller ibuprofen, som foreskrevet av pakken retninger, for å redusere smerter og betennelser i føttene.

trinn 2

Rull en kald vannflaske eller ispose under føttene med moderat trykk i ca 20 minutter. Gjør så tre eller fire ganger om dagen, foreslår American Academy of Orthopaedic Surgeons. Påfør en ispose til bunnen av føttene i 15 til 20 minutter flere ganger om dagen, som et alternativ.

trinn 3

Sitte eller ligge med føttene forhøyet for å redusere hevelse. Hold av føttene så mye som mulig, og særlig unngå anstrengende eller høy effekt aktivitet som jogging eller løping. Bruk en kompresjonsbandasje hvis smerte er ledsaget av alvorlig hevelse, foreslår MayoClinic.com.

Trinn 4

Krysse foten over den andre beinet kneet mens du sitter. Grab tærne og gradvis trekke dem mot deg for å strekke plantarfascien. Hold i 10 sekunder når du har trukket foten tilbake så langt du kan. Gjenta strekningen med den andre foten, og gjøre dette for hver fot 20 ganger, anbefaler American Academy of Orthopaedic Surgeons.

Trinn 5

Bruk sko som passer godt. Sørg for at de er komfortable og støttende, at deres form samsvarer med formen på føttene, på at hælene på skoene ikke skyve opp og ned mens du går, at det er omtrent 1/2 tommers plass mellom spissene på tærne og tuppen av skoene, at sidene ikke er tett, at toppene er laget av et fleksibelt materiale, og at sålene er tykk og gir demping, instruerer National Institute on Aging.

Trinn 6

Sett over-the-counter bue støtter i dine sko. Prøv silikon hæl pads også, og spør din podiatrist om tilpasset orthotic inserts hvis foten smerte problemer fortsetter.

Trinn 7

Rådfør deg med en lege eller fysioterapeut om strekninger og styrkeøvelser for dine føtter og ben hvis du må fortsette å stå i mange timer om dagen på en kontinuerlig basis. Spør om iført natt splinter over din kalver og føtter også, for å fremme mer fleksible vev og sener.

Trinn 8

Se legen din om aktuell eller injeksjons kortikosteroider for alvorlig, vedvarende smerte som ikke responderer på andre rettsmidler.

Du trenger

  • NSAIDs
  • Ispakke
  • Compression bandasje
  • Arch støtter
  • Heel pads
  • orthotics
  • Night splinter