Hvordan kontrollere smerte etter operasjonen

July 16

Det er ganske vanlig å oppleve smerte etter en operasjon. Noen mennesker har mild smerte, mens andre har alvorlig ubehag. Du kan oppleve muskelsmerter, vond hals og / eller bevegelse smerter etter operasjonen. Selv om smerte kan være ubehagelig, er det en del av helbredelsesprosessen. Den viktigste faktoren er å lære hvordan å kontrollere smerte. Heldigvis er det flere måter å hjelpe deg å kontrollere smertene.

Bruksanvisning

1 Snakk med legen din før operasjonen og forberede deg for smerten. Legen din kan gi deg spesifikke detaljer om operasjonen og fortelle deg hva slags smerte du kan forvente.

2 Ta smerte medisin etter operasjonen. Legen din vil gi deg den riktige smerte medisin for å ta basert på ditt nivå av smerte. Det finnes flere forskjellige typer smertestillende medikamenter som NSAIDS tallet (aspirin og ibuprofen), anti-inflammatoriske medisiner, ikke-steroide piller, opioider (morfin og kodein), lokalanestetika og nerve blokker.

3 Mål smerte ofte. Din lege og sykepleier kan be deg om å rangere smerten på en skala 0-10, der 10 er den verste. Denne informasjonen forteller dem om din nåværende medisinen fungerer og hvorvidt de trenger for å foreta en justering.

4 Bruk varme eller kulde terapi for å lindre smerten. Avhengig av hvilken type kirurgi som du faktisk hadde, kan du være i stand til å bruke visse elementer som en oppvarming puten eller is, for å kontrollere smerte.

5 Lytt til avslapping kassetter eller myk musikk. Dette kan bidra til å skape rolige og fredelige bilder i ditt sinn, som hjelper deg til å glemme smerten. Gjør dette to ganger daglig under hele utvinning perioden.

6 Bruk komfortable klær. Du bør kle seg i løstsittende antrekk mens du gjenoppretter fra operasjonen.

7 Få nok hvile. Du bør bruke puter til å støtte deg når du sover og sørg for å sove i en komfortabel stilling.

Hint

  • Du bør begynne gå og bevege seg rundt så fort som mulig. Bevegelse gjør at kroppen kan helbrede raskere og hjelper deg til å puste mye lettere også. Legen din bør gi deg beskjed når det er greit for deg å begynne å gå.
  • Vær ærlig med legen din og sykepleiere om den smerten som du opplever. Du bør informere dem om eventuelle bivirkninger du måtte ha fra din medisinering.
  • Ikke kjøre bil inntil legen sier det er greit å gjøre det.
  • Enkelte smerte behandlinger kan gi bivirkninger som tretthet, kvalme, kløe og oppkast.