Extinct regnskog planter

August 25

Extinct regnskog planter


Regnskoger er funnet i Amazonas i Sør-Amerika, Mellom-Amerika, Mexico, Hawaii, karibiske øyene, deler av Vest-Afrika, Sør-Stillehavet land og øyer i Stillehavet og vestafrikanske land. Fordi mange av disse plantene finnes bare på ett sted, rydding og brenning av regnskog for jordbruk, beite, hogst og bygging forårsaker mange regnskog planter å bli utryddet. International Union for Conservation of Nature advarte om at over 800 arter har forsvunnet i løpet av de siste 500 år og nesten 17.000 flere står i fare for å bli utryddet.

Rio de Janeiro Pouteria

Pouteria er en slekt av blomstrende treet med harde, tunge tre som vokser i regnskogen rundt om i verden. Brukes som brensel, tømmer og i Skipsbygging, Pouteria hadde en spiselig frukt som ble fortært av mange dyr så vel som mennesker. Pouteria stenophylla vokste i åsene i Rio de Janeiro, Brasil kystskogen og har blitt utryddet på grunn av overbeskatning og tap av habitat.

Juan Fernandez Santalum

Santalum, eller sandeltre, er en velduftende blomstrende tre med mange arter som vokste i regnskogen i India, Australia, Sør-Amerika, Indonesia og Hawaii. Treet ble høstet mye for medisinsk bruk og til å lage møbler, pyntegjenstander, parfyme, sagflis og på grunn av sin duft, røkelse. Fire arter som vokste på Hawaii har blitt truet, mens arter Santalum fernandezianum, vanligvis kjent som Juan Fernandez Santalum som vokste på Chiles Juan Fernandez Island har vært utdødd siden 1916.

St. Helena Olive Tree

Øya St. Helena i den sørlige Atlanterhavet var hjemmet til St. Helena Olive Tree, eller Nesiota elliptica. Dette lille treet hadde mange mørk brun til svart grener, avlange, mørkegrønne blader med buede tips og blomster som blomstret på stilker ikke høyere enn bladene fra juni til oktober. De Saint Helena Oliventrær ble utryddet på grunn av tap av habitat da de ble hugget ned for tømmer og å gjøre plass til beite og plantasjer. The Environmental Conservation Section of Scotland prøvd å plante frø og voksende en skjæring fra den siste gjenlevende treet, men innsatsen var ikke vellykket, og den siste gjenlevende St. Helena Olive tree døde i 2003.