Hvordan folk får jeg Bipolar?

February 26

Hva er bipolar lidelse?

Bipolar lidelse, også kjent som manisk depresjon, er en mental lidelse som fører til ekstreme humørsvingninger mellom depresjon og mani. Depresjon er generelt preget av en mangel på energi og motivasjon; mani består av perioder med høy energi, uvanlige tankemønstre, og noen ganger psykose. De plaget med bipolar tendens til å ha episoder hvor disse to følelsene kan både vises i sin mest ekstreme form. Disse episodene kan vare dager, uker eller måneder. En person opplever mani kan fort slutte en jobb eller kjøre opp et kredittkort og kan sove bare to timer i natt. Den samme personen opplever depresjon kan mangle energi til å komme seg ut av sengen og har dype følelser av håpløshet.

Hva er årsaken til bipolar lidelse?

Bipolar lidelse er forårsaket av en kjemisk ubalanse i hjernen. Det er en feil på signalstoffer som noradrenalin og serotonin. De fleste psykologer er enige om at det er genetisk. Omtrent halvparten av personer diagnostisert som bipolar har minst ett blod i forhold til en tilsvarende stemningslidelser. Studier har vist at vedtatt tvillinger med samme genetiske makeup, men oppvokst i forskjellige miljøer er ofte trolig begge har sykdommen. Som en biologisk lidelse, kan bipolar lå sovende og bli spontant aktivert. Det kan også utløses av stress. Det kan dukke opp når som helst alder selv om den estimerte gjennomsnittsalderen for sykdommen utseende er i begynnelsen av 20-årene.

Hvordan får du Bipolar lidelse?

Det enkle svaret er at du ikke får bipolar lidelse, har du det ved fødselen. Det er visse aktiviteter, men som kan øke sannsynligheten for en episode. Alkoholmisbruk bør unngås da det kan utløse en episode. Alkohol og narkotika misbruk kan også være symptomer på sykdommen. Enhver form for livshendelse kan forårsake en episode, spesielt de som forårsaker en til å tenke på sin fremtid. Maniske episoder kan bringes videre av de utsatt for bipolar lidelse av mange forskjellige stoffer. For store doser av enkelte over-the-counter medisiner som appetittdempende, kaldt medisin og selv koffein kan gi sykdommen til å stå frem. (Moderat bruk er vanligvis fin) Enkelte foreskrevet ikke-psykiatriske medisiner kan føre til en episode, slik som skjoldbrusk medisinering. Også ulovlige stoffer som ecstasy, amfetamin eller kokain har vist seg å føre til bipolare symptomer. Alle som kan vise tegn på bipolar lidelse søke råd fra en medisinsk faglig.