Innlegg overgangsalder humørsvingninger

March 23

Innlegg overgangsalder humørsvingninger


Menopause er en naturlig avslutning på en kvinnes reproduktive syklus, men humørsvingninger hun ofte opplever å føle noe, men naturlig. Med hormonelle svingninger, typisk vektøkning og andre kroppsendringer, kan hver dag bringe en annen stor endring.

menopause Cycle

En kvinne går gjennom en komplett syklus av overgangsalder. Under perimenopause tid, kan hun oppleve hormonell svingninger. Hetetokter, søvnløshet, vekttap, vektøkning, og andre ubehagelige symptomer kan oppstå. Når hun er på toppen av overgangsalder, symptomene er sannsynlig å øke, til hun når innlegget menopause, som er definert ved ikke å ha perioder for et år eller mer.

Mulige årsaker til skiftende stemninger

Som kvinner alder, kan endringer i kroppen føre til depresjon. Endrede nivåer av østrogen og progesteron kan føre til alvorlige humørsvingninger. Tapet av østrogen påvirker produksjonen av dopamin og serotonin i hjernen, og dette kan resultere i depresjon eller angst. Endringene i en kvinnes kropp kan gjøre henne føle seg som om hun har blitt frarøvet sin ungdom. Dryer hud og hår, redusert hudens elastisitet og økt rynker alle ser ut til å dukke opp på samme tid.

Humørsvingninger eller depresjon?

Mest post menopausal kvinne er i stand til å kontrollere små stemningsskift som de oppstår. Men hvis humørsvingninger er alvorlige, kan de bli til full blåst depresjon. Se etter tegn, for eksempel tap av matlyst, et vektskifte på mer enn 5% av din totale kroppsvekt i en måned, følelse av håpløshet, korte perioder, eller selvmordstanker. Hvis noen av disse symptomene oppstår, er legehjelp nødvendig.

Coping med humørsvingninger

En kombinasjon av kosthold, mosjon, hvile og søvn er avgjørende for den generelle helsen til enhver kvinne --- spesielt under innlegget menopause. Ernæringsmessige og urte kosttilskudd, slik som et høykvalitets B-vitamin, kan johannesurt, kalsium og magnesium hjelpe. Mange kvinner finner trøst i støttegrupper --- både live og online --- fordi de er i stand til å diskutere sine tanker og følelser med andre som har opplevd det samme.

Støtte for alle stadier av overgangsalder

Ett nettsted som tilbyr støtte til kvinner i alle faser av menopause kalles overspenning. Denne gruppen har muligheter til å dele informasjon og svar på helsespørsmål av kvalifisert medisinsk personell.