Anthrax og leddsmerter

March 16

Miltbrann er en sjelden, men farlig og noen ganger dødelig sykdom. Miltbrann er en bakterie som produserer sporer. Mennesker og dyr kan bli smittet med anthrax ved å bli utsatt for spores.

Historie

Miltbrann ikke naturlig forekommer i mennesker. For mennesker å bli smittet med miltbrann, må de være bevisst utsatt for bakterier. Tidligere eneste dyr kontrakt miltbrann, og de eneste menneskene som noensinne fikk det var de som jobbet jevnlig med dyr. Men det var før dyrene begynte å bli rutinemessig vaksinert for miltbrann.

Typer av Infeksjon

Mennesker kan kontrakten anthrax ved å puste i sporene, som vil ligge latent i kroppen før de spirer; ved å spise mat som er forurenset med bakterier; eller av bakterien som kommer i kontakt med et åpent snitt eller sår på huden.

identifisere faktorer

Hvis du mistenker at du kan være forurenset med miltbrann, til symptomene ser for å begynne med en smertefull, liten rød kul. Da smertene stopper og det blir til en blemme og sentrum av blemme blir svart. Du kan komme ned med feber, hovne lymfeknuter og hodepine. Du kan oppleve flulike symptomer. Du kan ha magesmerter, oppkast (noen ganger oppkast av blod), diaré (også noen ganger blodig), rennende nese, sår hals og problemer med å svelge.

I mange tilfeller, leddsmerter forekommer også. Leddsmerter fra miltbrann er ikke som alle andre leddsmerter. Den kommer vanligvis på plutselig; det er ingen langsom oppbygging over en lang periode. Nonstop smerte kan angripe alle leddene i kroppen din. Det kan angripe skulder ledd, hofteledd og selv leddene i tærne. Du vil merke dette uutholdelig smerte ikke lenge etter at du har blitt utsatt for miltbrann-viruset. Hvis du har vært utsatt for viruset, eller du har kommet i kontakt med andre som har, og du opplever plutselig, nesten uutholdelige smerter i leddene, så det kan være miltbrann. Søk medisinsk hjelp umiddelbart.

Forebygging

Å være utsatt for miltbrann betyr ikke bli infisert med den. Det finnes måter å hindre infeksjon. Etter at du er utsatt for bakterier, vil du bli vaksinert. Du vil motta fem vaksiner over en 18-måneders periode. Medisiner kan også hindre miltbrann. Hvis du har vært utsatt eller det antas at du har blitt utsatt for miltbrannbakterier, så kan du bli gitt visse antibiotika i 60 dager. Dette vil hindre smitte fra forming i kroppen din.

advarsler

Miltbrann kan være dødelig. Det er ikke bare influensa eller annen mild sykdom. Hvis du har miltbrann og du ikke er behandlet, det svært sannsynlig vil føre til døden. Selv om du bare tror at du kan ha blitt utsatt for miltbrann, bør du oppsøke lege umiddelbart.