Rettsmidler for plantar warts

April 19

Plantar vorter finnes på undersiden av føttene, oftest på hælen eller ball av en fot, hvor de blir presset dypt inn i huden. Selv om vorter kan forsvinne på sine egne, plantar warts er ofte smertefullt og kan trenge behandling. Holde området tørt og rundt vorten med moleskin vil bidra til å redusere smerte, men er ikke en kur.

Salisylsyre

Salisylsyre er en behandling for plantar vorter som kan utføres uten hjelp av en lege. Før påføring av syre, suge foten i ca fem minutter og gni forsiktig bort noen hard hud eller annet løst vev slik syre kan nå vorte. Ved hjelp av denne behandlingen for en lengre periode anbefales ikke, så hvis det ikke fungerer innen ett eller to uker, se en lege.

Andre hjem rettsmidler

Soaking området i 90 minutter daglig i varmt vann kan ta flere måneder å kurere det vorte. Du kan også behandle vorten ved å bruke vitamin A direkte på den. Denne behandlingen kan ta mellom en og ni måneder for å kurere det vorte. Hvis disse tiltakene bevise ineffektiv, bør lege konsulteres.

laser Treatment

Leger er nå i stand til å drepe viruset inne vorte med lasere. Det er svært effektivt og hygienisk. Imidlertid er prisen høy, og noen leger unngå denne metode på grunn av de høye kostnadene. For Pulsed dye laser behandling, kostnaden vanligvis starter på ca $ 360.

Syre

Mange leger vil gjelde en rekke milde syrer til vorte å drepe virus og la friske celler til å vokse. Typisk blir et lag av syre påført vorten og tillates å forbli på plass for opptil en uke. Etter en uke, er området rengjort, og døde celler er kuttet ut av vorten. Syren på nytt, og prosessen gjentas inntil vortene er borte. Hele behandlingen varer vanligvis flere uker.

kryoterapi

Kryoterapi er når vorte er frosset av natrium nitrid å drepe viruset inne vorte.
Når viruset er død, vil det vorte bli mørkt og gni seg i løpet av noen dager. Noen ganger er denne behandlingen er ineffektiv på plantar vorter, fordi de har en tendens til å være dypere i huden, og det er vanskeligere å sikre at alt av viruset vil bli drept.