Hvordan skille mellom Normal og unormal angst

July 20

Hvordan skille mellom Normal og unormal angst


Alle føler angst på et eller annet tidspunkt i livet. Enten det er en sak av nerver enn å gi en tale eller en panikk følelser før du tar en test på college, er angst en normal følelse. Mange mennesker, derimot, lider av en angstlidelse som gjør disse følelsene mye mer vanlig i deres liv. Unormal angst forstyrrer dagliglivet, og kan føre til at du unngår visse situasjoner fordi du er for urolig eller nervøs om dem. Lære forskjellen mellom normal og unormal angst er det første skritt mot å overvinne din frykt.

Bruksanvisning

1 Identifisere når du føler deg engstelig og hvorfor. Hold en journal over alle de gangene du føler deg nervøs og hvorvidt en hendelse utløste at angst. For eksempel kan du bare føler nervøs når du må snakke med andre mennesker, mens en annen person kan føle seg konstant nervøsitet, men ofte vet ikke hvorfor.

2 Prøv ulike livsstilsendringer for å se om de kan hjelpe med angst. Eliminere eventuelle stress som er unødvendig i livet ditt og ta litt tid til å slappe av og henge med venner. Spis et sunt kosthold og få rikelig med mosjon. Se om ikke dette hjelper din angst. Med normal angst, kan det gå bort når et visst stressende hendelse som har gått eller når du gjør disse endringer i livsstil. Med unormal angst, men er fortsatt angst og kan oppstå uten noen spesiell grunn.

3 Pris hvor mye angst griper i livet ditt. Legg merke til om du unngår visse situasjoner, selv de du kan nyte, fordi du er for nervøs. Hvis angst er å holde deg unna situasjoner eller forstyrrer dag-til-dag liv, kan det være unormal angst.

4 List i dagboken din noen fysiske symptomer du merker som ikke er relatert til en kjent sykdom eller fysisk problem. Konstant muskelspenninger, stress, hodepine og søvnvansker er alle symptomer på unormal angst, ifølge FamilyDoctor.org.

5 Ta en online test for angst (se lenker i Resources). Denne testen er ikke ment som en diagnoser, men kan hjelpe deg med å identifisere hvor mange symptomer på en angstlidelse du har og kan gi deg en idé om hvorvidt du bør snakke med legen din. Hvis du er en student, kan det hende at campus rådgivning senter har løpesedler eller brosjyrer om symptomer på angst lidelser du kan lese.

6 Besøk familien din lege eller en rådgiver hvis du tror du opplever unormal angst. Hvis nivået av angst eller stress i livet ditt er høyt nok til at du avhør om du har en angstlidelse, betyr det at det plager deg nok til at du bør søke lindring. Selv om du ikke har en angstlidelse, kan en lege eller rådgiver hjelpe deg å håndtere årsaken til den nåværende angst i livet ditt.