Hvorfor er det viktig å lære HLR?

September 23

Hjerte-lunge-redning, eller HLR, holder en persons blod og oksygen pumping til hjernen og hjertet til hjelpen kan komme i en nødsituasjon. Rundt 80 prosent av alle hjertestans skje et annet sted enn på et sykehus. Læring denne livreddende teknikken forbedrer offerets sjanse til å overleve.

Betydning

Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i USA, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Menn lider hjertestans dobbelt så ofte som kvinner. Ofre er vanligvis hanner i sine tidlige 60-årene eller kvinner i slutten av 60-tallet. Med mindre disse ofrene får HLR i de første minuttene etter et angrep, vil 95 prosent dør før de når et sykehus.

fordeler

I 90 prosent av tilfellene, vil personen trenger HLR være en venn eller et familiemedlem. Fremgangsmåten kan utføres på voksne, barn, spedbarn og til og med på dyr som hunder og katter.

Advarsel

Hvis ingen utfører livreddende tiltak på et offer, vil hjernen død begynne ca 4 til 6 minutter etter puste opphører og oksygen stopper sirkulerer.

Tidsramme

HLR gjøres umiddelbart og effektivt kan doble offerets sjanse til å overleve. Uten HLR, hvert minutt som går til en person kan motta defibrillering senker sjansen 7 prosent til 10 prosent.

betraktninger

Et offer har en 40 prosent sjanse for å overleve hvis hun mottar HLR innen 4 minutter etter en kollaps, og defibrillering innen 10. Hvis HLR ikke startes før etter 4 minutter, overlevelsesraten synker til 10 prosent.