Hvordan du skal telle kalorier

February 5

Hvordan du skal telle kalorier


Telle kalorier du forbruker hver dag vil hjelpe deg å regulere og endre din diett for å møte dine mål for vekt tap eller gevinst. I tillegg vil den gjennomsnittlige kaloritelling hjelpe legen vurdere din helse og gi deg kostholdsveiledning. Når telle kalorier, husk at hver mat eller drikke du spiser i løpet av dagen har en kalori teller. Nøyaktig opptaket ditt daglige kaloriinntak krever at du tar riktige skritt i forberedelsene, og gjennom hver dag.

Bruksanvisning

1 Velg en metode for å telle kalorier som passer din personlige livsstil. Du kan holde en kalori logg i en notatbok, bruke en gratis kalori-telling nettsted eller lage et regneark på datamaskinen. Velge en metode som fungerer med din livsstil gjør deg mindre sannsynlig å glemme eller være ute av stand til å ta opp kalorier for et måltid, eller hele dagen.

2 Last ned eller skrive ut en liste over vanlige matvarer og deres kaloriinnholdet til å referere til hele dagen. Alternativt kan du kjøpe en kalori bok å holde på hånden eller bokmerke noen kalori nettsteder. Ikke alle matvarer har kalori etiketter, så har en liste tilgjengelig, vil hjelpe deg å ta opp kaloriinnholdet i maten nøyaktig.

3 Les ernæringsmessige etikettene på maten du spiser og drikker du drikker. Følg nøye med på servering størrelse i forhold til kalori teller per porsjon. En pose med chips kan lese 120 kalorier per porsjon, men servering størrelse kan være bare 12 chips når du har spist rundt 30. I tillegg ber restauranter for kaloriinnholdet i måltidet og drikke du bestiller, eller sjekk deres nettsider når du kommer tilbake hjem.

4 Record kalori teller for alt du spiser fra det øyeblikket du våkner opp til rett før du går til sengs. Ta med snacks og drikker som biter av godteri, morgenkaffe og brus du drakk med lunsj.

Hint

  • Hvis du ikke har tilgang til din kalori journal, skrive ned alt du spiser på en papirlapp eller gjøre oppmerksom på det på din mobiltelefon.