Symptomer på Thoracic Skoliose

October 17

Mens krumning av ryggraden opp til 10 grader er generelt ansett for å være innenfor normalområdet for spinal variasjon, krumninger over 10 grader er klassifisert som skoliose. Når krumning av ryggraden skjer i thorax ryggraden, den delen av ryggraden som inneholder 12 ryggvirvler mellom hals og nedre del av ryggen, er det anses thorax skoliose.

Typer av skoliose

Det finnes flere former for skoliose påvirker thorax ryggraden, idiopatisk skoliose eller skoliose uten kjent årsak, er den vanligste formen. Medfødt skoliose skyldes en misdannelse i ryggvirvlene som hindrer normal vekst, mens nevromuskulær skoliose rammer de med nervesystemet lidelser, som cerebral parese. Syndromic skoliose er et symptom på skjelettlidelser som forårsaker dysplasi, eller misformede bein og brusk, som i achondroplasia eller Marfans syndrom. Endelig er postural skoliose oftest forårsaket når en annen tilstand som forårsaker smerte som er lettet ved å vippe sidelengs. Langsiktig kompensasjon for smerte, spesielt i vekst og utvikling, kan føre til overdreven spinal kurvatur.

Vanlige tegn og symptomer

Tegn og symptomer på bryst skoliose vil variere fra en pasient til en annen; Men noen av de mest vanlige symptomene er ulik høyde av skuldrene og / eller skulderbladene, samt ulik hofte stilling. I noen, kan hodet synes å være ute av senter med brystet og når står oppreist, kan en persons armer synes å henge ved forskjellige stillinger ved sidene av kroppen. Til slutt, når bøyd fremover, blir det åpenbart på en person med skoliose at sidene av ryggen på motsatt side av ryggraden er forskjellige.

Hjerte og Lungesyke Symptomer

I alvorlige tilfeller av thorax skoliose, kan pasienten oppleve en redusert lungekapasitet og begrensning av ribbeina og brystmuskulaturen. Som lungefunksjon blir kompromittert, kan hjertet må jobbe hardere for å sirkulere blod med en normal hastighet. Pusting og regelmessig fysisk aktivitet kan bli vanskeligere.

psykologiske symptomer

I alvorlige tilfeller kan thorax skoliose bli synlige og resultere i unormal vridning og tilting av rygg, brystkasse, skuldre og nakke. Den unormale utseende av kroppen kan påvirke en persons følelsesmessig, særlig ungdom som er berørt av skoliose, hvis legemer utvikler samtidig som de sliter med hormonelle endringer, kroppsbilde problemer og selvtillit.

Smerte

Ifølge University of California, San Francisco Medical Center, bare 30 prosent av de med skoliose opplever smerte som et direkte resultat av spinal kurvatur. Det er imidlertid flere komplikasjoner av skoliose som kan resultere i smerter som leddgikt, klemte nerver, muskelspenninger og kramper.

The Adams Forward Bend Test

Hvis du mistenker at noen du kjenner kan ha skoliose, er Adams Forward Bend Test en felles screening eksamen. For å administrere testen, spør personen til å plassere føttene sammen og bøye seg fremover i livet ca 90 grader. Stående bak ham og ser over toppen av ryggraden, bør du være i stand til å oppdage noen forskjell i høyde mellom venstre og høyre side av ryggraden og / eller skulderbladene. Se legen din for en X-ray for å bekrefte diagnosen ved mistanke om skoliose.