Historien om Bipolar sykdom

July 20

Historien om Bipolar sykdom


Bipolar lidelse er fellesbetegnelsen for et sett med psykiatriske affektive lidelser som involverer vekselstrøm eller blandede episoder av mani og depresjon. Mens data om sykdommen sin utbredelse varierer fra kilde til kilde, er det anslått at bipolar lidelse av noe slag rammer rundt to prosent av amerikanerne. Delvis på grunn av det sosiale stigma ofte plassert på denne lidelsen, personer med bipolar lidelse har en svært forhøyet risiko for sosial nød og selvmord. Selv om begrepet og offisielle diagnosen "bipolar lidelse" er bare ca 50 år gammel, synes lidelsen i seg selv å ha eksistert mye lenger.

tidligste Beskrivelser

I det andre århundre, en tyrkisk medisinsk filosof som heter Arataeus merke til at symptomer på mani og depresjon ble tidvis koblet. I sine skrifter beskrev han dette forholdet som forårsaket av "svart galle." I 1025, en persisk lege ved navn Avicenna identifisert en konkret manisk-depressiv psykose som atskilt fra andre former for psykiske plager. Så, i 1583, den kinesiske encyclopedist Gao Lian anerkjent lidelse i sitt arbeid Åtte utredninger om Nourishing of Life.

Depresjon

Depresjon selv var ukjent som en selvstendig tilstand til Robert Burton 1650 utgivelsen av The Anatomy of Melancholy. I denne banebrytende arbeid, Burton trakk fra ulike historiske beskrivelser og teorier for å kreve staten av melankoli som en klinisk sykdom; i å gjøre dette, han satte scenen for all senere forskning på stemningslidelser.

fortsetter Forskning

I 1850-årene, heter to franske forskere Jules Baillarger og Jean-Pierre Falret ytterligere formet den moderne ideen om bipolar lidelse, som beskriver den franske Imperial Academy of Medicine de spesifikke forholdene i "folie en dobbel-forme" (dual-skjema galskap) og "folie circulaire" (rundskriv sinnssykdom). Falret også bemerket at sykdommen var vanlig i enkelte familier: en genetisk kobling som ble bevist et århundre senere.

Manic Depression

I begynnelsen av det 20. århundre, en tysk psykiater ved navn Emil Kraepelin gjennomført en lang studie av ubehandlede lider av bipolar lidelse. Han innførte begrepet "manisk depressiv psykose" i 1902. Etter andre verdenskrig, begynte forskere å behandle manisk-depressive pasienter med litiumkarbonat: Dette var første gang at noe narkotika hadde blitt funnet å være effektiv på en psykiatrisk lidelse.

moderne Funn

Fram til 1970-tallet, da National Association for psykisk helse ble grunnlagt, pasienter med manisk depresjon var sannsynlig å være institusjonalisert i stedet behandles. I 1980, bipolar lidelse erstattet manisk-depressiv lidelse i DSM-III, og forskning på sykdommen steget og finansiering. I dag, forskere er fortsatt hardt arbeid for å forstå årsaker, effekter og behandlinger av denne flerdimensjonale sykdom.

kjente Forekomst

Mange kjente personer gjennom historien viser spor av sykdommen i sine skrifter og dokumenter. Biografier av Beethoven, Newton og Dickens foreslår at alle tre mennene begynte lider av bipolare humørsvingninger tidlig i barndommen og fortsatte å vise tegn på sykdommen. Andre kjente personer som antas å ha hatt sykdommen er Virginia Woolf, Leo Tolstoy, Theodore Roosevelt og Ernest Hemingway.