nedfrysing Teknikker

March 15

Definisjon

Nedfrysing er vedlikehold av vev eller organer ved å fryse dem ved ekstremt lave temperaturer for fremtiden tining. Temperaturene er sub-null og er avhengig av mediet som avkjøles. Denne prosessen er blitt anvendt for å fryse sperm, embryoer og små vevsfragmenter som vanligvis er knyttet til infertilitet programmer. Konseptet med å bruke nedfrysing teknikker på mennesker er en gjenstand for debatt. Selv om teknikken ikke er definitivt vist seg å fungere, noen organisasjoner tilby denne tjenesten for personer som håper teknikken vil utvikle seg gjennom teknologi og en dag vil bli fullkommen.

Krav

Kryobeskyttende midler brukes til å hjelpe i prosessen med forglassing, en hurtig frysing teknikk omdannelse objektet inn i et glasslignende tilstand fri for dannelse av krystaller. Kryobeskyttende midler senke frysepunktet og hindre isdannelse. Valget av det kryobeskyttende middel er relatert til den type celle eller organisme som blir frosset. Midlet blir fortynnet til den styrke som er nødvendig for objekttypen. Noen av kryobeskyttende midler absorberer raskt inn i kroppen gjennom huden, og kan gi skadelige kjemikalier inn i kroppen. Omsorg er nødvendig i denne fasen for å redusere sannsynligheten for skadelig påvirkning.

Valuta Kjøling

Satsen for kjøling er viktig fordi dette påvirker dannelsen av iskrystaller. Programmerbar celle-fryseutstyr gir et utvalg av variable priser for de forskjellige delene. Spesielt utformede beholdere blir anvendt for å oppnå jevn hastighet på kjøling. Ulike metoder benyttes avhengig av objektet som blir frosset. Ukontrollert kjøling gjøres ved å plassere beholderne i en -60 graders C fryser i 90 minutter. Semi-kontrollert kjøling er også gjennomført i en -60 grader C fryser. Kontrollert kjøling bruker en programmerbar kjøleenhet for å kjøle cellene ved 1 grad C per minutt til -40 grader C.

tining

Prosessen med tining er rask, og er gjort ved å plassere beholderen i et kaldt vannbad med forsiktig omrøring under oppvarming fase for å akselerere tineprosessen mens du tar seg ikke å skade saken der. Overføre materialet til en frisk vekst medium vil unngå eksponering for kryobeskyttende agent. Opptining ved en vanntemperatur på 37 ° C er effektiv i tining og stabiliserende celler.