Galleblæren Polyp Treatment

May 9

Noen leger mener at galleblæren polypper kan innvarsle begynnelsen av galleblæren kreft. Det er like mange, men som ikke er enig i, siden den forbindelse er ekstremt sjeldne. Polypper på galleblæren er knuter som stikker ut fra orgelet fôr. Mens noen polypper er faktisk svulster, som kan være enten godartet eller kreft, andre er kolesterol avleiringer som pinne til orgelet veggen. Behandling alternativ avhenger av type av polypp identifisert.

Laparoskopisk galleblæren kirurgi

Polypper mindre enn en centimeter i størrelse er vanligvis ikke kreft, og kan fjernes ved laparoskopisk kirurgi. Dette innebærer å gjøre små snitt i buken der karbondioksid pumpes å forlenge kirurgens visningsområde. Flere laparoskopisk video-enheter er lettet i snittene og hekta på en videoskjerm for å vise det operative området. Polypper kan fjernes uten ytterligere kirurgi med mindre kreft er identifisert.

Laparoskopisk kirurgi er et populært valg fordi det er tryggere enn åpen kirurgi, er lavere postoperativ smerte nivå, er utvinning tid kortere, og en rask tilbakevending til normal aktivitet forventes. Det kan ofte bli utført på poliklinisk basis.

Cholescystecomy (galleblæren fjerning)

Polypper større enn én centimeter i størrelse er ofte kreft. I noen tilfeller, sprer kreft fra foringen inn i galleblæren og utover. I slike tilfeller fjerning av alt det berørte området er nødvendig ved kirurgisk cholescystecomy. Mens i noen tilfeller som er tilstrekkelig behandling, i andre kjemoterapi oppfølging kan være nødvendig.

En cholescystecomy er åpen kirurgi krever en to- til fire-tommers snitt i den øvre del av magen på høyre side. Vevet som omgir organet og lymfekjertler sendes til laboratoriet for biopsi inntil alt av kreft antas å bli fjernet fra området.

Hva kan man forvente før, under og etter operasjonen

En fysisk eksamen og x-stråler er nødvendig før operasjonen. Når de er ferdig, vil kirurgen skissere hvilken fremgangsmåte som skal brukes, og svare på dine spørsmål.

Kolon rensing er vanligvis nødvendig, og pasienter kan få beskjed om å følge en streng diett i flere dager før inngrepet. Kirurgen kan stanse bruk av betennelsesdempende legemidler, blod tynner, slankepiller, vil johannesurt og vitamin E. Pasienter bli bedt om å dusje før operasjonen, ved hjelp av antibakteriell såpe.

Under operasjonen pasienter gis en sykehusklær til å bære, og det kirurgiske området er sterilisert. En IV er startet for å holde kroppen hydrert og for å tilveiebringe en mekanisme gjennom hvilken medisiner kan benyttes hvis nødvendig. En anestesilegen vil administrere anestesi og overvåke pasienten gjennom hele operasjonen.

Etter operasjonen blir snittene sydd eller stiftet lukket, og en steril bandasje er brukt. Polikliniske klienter vil få lov til å gå hjem når bedøvelsen har slitt av, og vitale tegn tilbake til det normale. Sykehuspasienter kan forvente en eller to dager i institusjon.