Tester brukes til å bekrefte noen ikke-røyk

May 4

Når en person røyker tobakk, går nikotin i kroppen, noe som i sin tur skaper et biprodukt som kalles cotinine. Enten du er en storrøyker, en lys røyker eller er utsatt for sigarettrøyk på regelmessig basis, kan tilstedeværelsen av kotinin påvises i blod, urin, spytt og hår. Tester kan utføres av arbeidsgivere og medisinske forsikringsselskaper på grunn av helserisikoen forbundet med røyking tobakk.

Blodprøve

Blod vil bli tatt fra en blodåre i armen og testet for tilstedeværelse av kotinin. Ifølge Stiftelsen for Blood Research, kotininnivåer på mindre enn 10 enheter viser at du ikke er en røyker, og de gjennomsnittlige kotininnivåer av en røyker varierer fra 150 til 450 enheter. Motta dine blodprøveresultater vil normalt ta rundt to til syv dager.

urinprøve

Du vil bli bedt om å sette inn en prøve av urin som vil bli testet for nivåer av kotinin. Nivåene av kotinin hvis en person er røyking forekommer i mye høyere konsentrasjoner i urinen enn andre tester, og det kan bli testet opp til fire dager etter røyking og fortsatt oppdage kjemiske. Dette gjør det til et populært valg for å teste om noen er røyking, oppdager konsentrasjoner opp til ti ganger høyere enn en blodprøve.

spytt Test

En vattpinne vil bli tatt fra munnen ved hjelp av en q-tip som vil absorbere en prøve av spytt for å teste for kotinin og dets konsentrasjoner. Som med blodprøve, et nivå på 10 enheter eller mindre indikerer et negativt resultat, og at du ikke røyker.

Hårsekken Test

En mindre vanlig, men svært effektiv metode for testing gjøres ved å ta en prøve av håret ditt, og teste den for tilstedeværelsen av kotinin. Dette håret test kan gjøres inntil 90 dager etter røyking for å oppnå en nøyaktig positivt resultat og likeledes kan gi en mer pålitelig indikasjon på at noen ikke røyker, noe som indikerer at personen har ikke bare sluttet å røyke for å unngå et positivt testresultat.