Klassifiseringer av Medikamentell behandling for Lymes sykdom

December 24

Lyme-sykdom, forårsaket av bakterien Borrelia burgdorferi, blir overført ved flåttbitt. Selv om mer vanlig hos dem som hyppig gresskledd og skogområder, kan denne sykdommen påvirker alle som er bitt av en flått bærer denne bakterien. Det kan ta alt fra 14 til 23 dager etter flåttbitt å vise de første symptomene på denne sykdommen. Symptomer inkluderer influensalignende symptomer, leddsmerter eller et utslett rundt bittet, bak kneet eller i lysken. Mindre vanlige tegn og symptomer inkluderer endringer i søvnvaner, uregelmessig hjerterytme, hjernehinnebetennelse eller nummenhet og svakhet i armer og ben.

aminopenicillin

En kjemisk klasse av narkotika terapi brukes for Lyme sykdom er en Aminopenicillin. Det generiske navnet på stoffet som brukes fra denne klassen er amoxicillin. Det er markedsført under forskjellige merkenavn som Amoxil, Apo-Amoxi, DisperMox, Novamoxin, Nu-Amoxi, Trimox eller Wymox. Denne type av medikament virker ved å forstyrre celleveggen replikering av bakterien Borrelia burgdorferi, som forårsaker Lyme-sykdom. Ved å gripe inn, gjengir medikament celleveggen ustabil. Celleveggen deretter sveller og støt.

Makrolider

Makrolider, markedsført under det generiske navn azithromycin, er en annen kjemisk klasse slått til i behandlingen av Lyme-sykdom. Varenavn for azitromycin inkluderer Zithromax og Zmax. Denne type av medikament virker ved å binde seg til 50S ribosomale subenheter av bakterien og undertrykke deres proteinsyntese. Uten denne syntese, bakteriene er i stand til å replikere og dø ut.

tetracykliner

Et annet kjemisk klasse alternativ for behandling av Lyme-sykdom inkluderer Tetracykliner. Markedsført under det generiske navnet doksycyklin, ulike varenavn inkluderer Adoxa, Apo-Doxy, Doryx, Doxy, Doxycaps, Doxycin, Monodox, Novodoxylin, Periostat, Vibramycin og Vibra-Tabs. Tetracykliner fungere som et resultat av inhibering av proteinsyntese ved å binde seg til både 30S ribosomale subenheter og 50S ribosomale subenheter. Uten denne proteinsyntese, bakteriene er i stand til å replikere og dø ut.

vaksinasjoner

Et annet alternativ når det kommer til Lyme sykdom mottar en vaksinasjon før du kontrakt sykdommen. Lyme sykdom vaksine markedsført under merkenavnet LYMErix gir immunisering mot bakterien Borrelia burgdorferi. Anbefales for personer i alderen 15 til 70 år gammel, den består av en serie på tre injeksjoner. Etter den første injeksjonen, er det en andre injeksjon en måned senere, og den tredje og siste injeksjon gis et år etter den første en.