Hvordan midlertidig reparere en plast protese

December 2

Hvordan midlertidig reparere en plast protese


Den vanligste årsaken til protese brudd er relatert til dårlig passform, eller slippe protesen mot en hard overflate. En dårlig passform protese får kjeven til å plassere ujevnt trykk når biting. Dette kan føre til at materialet for å ryke. En midlertidig reparasjon til en plast protese kan gjøres ved hjelp av en spesiell reparasjonssett; imidlertid er behov for en tannlege for å bli sett på som snart som mulig å lage et permanent reparasjon. Ved hjelp av midlertidige reparasjonssett lang sikt kan skade den skjøre vev av munnen, muligens forårsake svulster. Hjem lim som superlim, må aldri brukes.

Bruksanvisning

1 Tørk protesen helt med håndkle. Sørg for at alle deler av protesen er tilstede (hvis de ikke er det, vil protesen ikke passer og en tannlege bør kontaktes umiddelbart). Plasser de tørre stykker på en ren, tørr overflate.

2 Bland reparasjon pulver og væske fra tannreparasjonssett sakte, unngå å la væsken berøre huden din. Bland inntil en glatt, kremaktig konsistens er nådd.

3 Påfør blandingen til hver brutt kant av protese med trespatel.

4 Trykk stykkene sammen i sin rette plass. Hold brikkene på plass for fem til åtte minutter. Ikke sett dem ned.

5 Bruk spatelen for å skrape bort eventuelt overskudd av reparasjonsmateriale som kan presses ut av sprekker i den ødelagte kant.

6 Plasser reparert gebiss i en kopp eller skål med varmt (ikke kokende) vann fra springen i 10 minutter.

7 Prøv protesen på. Hvis det er ubehagelig eller ikke i form, ikke bruke den og ta kontakt med tannlege umiddelbart.

Hint

  • Hvis protesen glipper under limet prosessen og blir feilaktig forseglet, suge den i rubbing alkohol for to til fire timer. Limet blir myk og kan fjernes for å prøve igjen.
  • Reparasjonssett er laget for kun nødhjelp. Langsiktig slitasje kan føre til tap av beinmasse og flere forverret muntlige vev.
  • Akryl væske er ekstremt brannfarlig, så enhver kilde til ild eller gnist bør unngås.
  • Akryl væske kan skade huden. Hvis væsken kommer i kontakt med huden din, stoppe reparasjon og kjøre huden under kaldt vann.
  • Arbeid i et godt ventilert område for å unngå harde røyk.