Definisjon av Ringorm

September 4

Definisjon av Ringorm


Ringorm utvikler på det øverste laget av huden din og er en soppinfeksjon ifølge Mayo Clinic. Ringorm vises på huden som et rødt ringformet utslett, men har sunn hud i midten av utslett. I motsetning til det mange tror, ​​ringorm faktisk ikke innebære en orm inne i en persons kropp.

symptomer

En av de vanligste symptomene på ringorm er et ringformet utslett som er rød og betent på en persons hud. Flassende hud på en persons kropp eller ansikt kan også være en indikasjon på ringorm. Ringorm kan også vises som en rund, flat, kløende flekk på huden. Det ser imidlertid ut ringorm i sin vanligste form vanligvis som et ringformet utslett.

årsaker

Ringorm er en fungal infeksjon som er forårsaket av parasitter som stammer fra mikroorganismer i kroppen. Disse dermatofytter er funnet på det ytterste laget av huden som skaper de røde, runde utslett som preger ringorm. Ringorm er en meget smittsom sykdom som kan spres på en rekke forskjellige måter, inkludert menneske til menneske, dyr til mennesker, objekt til menneske, og jord til menneske. Den vanligste måten ringorm sprer seg er fra direkte hudkontakt mellom to forskjellige personer.

Risikofaktorer

Ifølge Mayo Clinic, kan syv ulike faktorer øke en persons risiko for ringorm. Folk som bor i fuktige, overfylt, eller fuktige forhold har en økt risiko for ringorm. Hvis du har nær kontakt med en person eller et kjæledyr som har ringorm, er risikoen for å pådra seg sykdommen øker også. Svette overdrevet, dele personlige elementer, iført trange klær og delta i kontaktidretter øker risikoen for ringorm. Personer som har svakere immunforsvar har også en større sjanse for å pådra ringorm.

komplikasjoner

Det er svært få komplikasjoner som er assosiert med soppinfeksjoner som ringorm, ifølge Mayo Clinic. Mesteparten av tiden, soppinfeksjoner holde seg på overflaten av huden, noe som ikke fører til alvorlig sykdom. Imidlertid vil de med nedsatt immunforsvar eller HIV / AIDS har ofte en utfordrende tid å bli kvitt ringorm.

Behandling

Personer som har ringorm har flere forskjellige behandlingsalternativer å velge mellom, inkludert aktuell og muntlig medisiner. Muntlige medisiner som ofte brukes til å behandle ringorm omfatter itrakonazol, flukonazol, ketokonazol og terbinafin. Bivirkninger av disse medikamentene ofte har mageproblemer, leverproblemer og utslett. Aktuelle medisiner som ofte brukes til å behandle ringorm inkludere butenafine, ciclopirox, Econazole, mikonazol, oxiconazole og terbinafin. Aktuelle medisiner har svært få bivirkninger.