Fakta om mat etiketter

March 2

Fakta om mat etiketter


Merking av matvarer ble først lovfestede i 1906 med Food and Drug Act, som krevde riktig identifikasjon av en produsents produkt på etiketten og gjorde det ulovlig å selge forurensede matvarer. Det har vært en jevn rekke lover siden da som har jobbet med den informasjonen som skal inkluderes på emballasjen til matvarer som er ment for salg.

Historien om mat etiketter

Flere sentrale lover og forskrifter har etablert mat etikettstandarder i USA Gould Endring av 1913 krevde mengde innhold skal angis på etiketten, mens Food, Drug and Cosmetic Act av 1938 erstattet 1906 lov og krevde at alle behandlet og pakket matvarer bære etiketter som sier navnet på mat, sin egenvekt, en liste over ingredienser for enkelte produkter og produsentens navn og adresse. Det er også forbudt falske eller villedende påstander om matemballasje. Food and Drug Administration forskrifter trådte i kraft i 1974 og krevde identifisering av mat som inneholder tilsetningsstoffer og inkludering av saksdokumenter hvis krav er gjort om en matens næringsverdi. Den Ernæring Merking og opplæringsloven av 1990 trådte i kraft i 1994 og foreskrevet et standardformat for mat etiketter for å inkludere omfattende informasjon om produktet. Per Jan.1 2006, en FDA kjennelse krever mengden transfett i produktet å bli oppført på ernæring fakta etiketten.

Funksjoner av ernæring Merking og opplæringsloven av 1990

Alle som har kjøpt dagligvarer i de siste 15 årene vil gjenkjenne Ernæring Fakta etiketten på pakket mat, inkludert for eksempel kornblanding boksene, suppebokser, iskrem kartonger, frosne erter og potetgull (se etikett illustrasjon). Den NLEA mandat bruk av en uniform ernæring fakta etiketten av produsenter som er oppført produktets servering størrelse, antall porsjoner per container, kalorier, ingredienser, ernæring informasjon og anbefalt daglig inntak av næringsstoffer som er etablert daglige verdier.

Fordeler med 1990 NLEA

Ifølge Food and Drug Administration, er den amerikanske det første landet i verden til å ha obligatorisk merking av matvarer lover, i stedet for bare å oppmuntre frivillig overholdelse av visse standarder. NLEA merking sikrer forbrukerne at produkter merket "lys", "lite", "lav-fett" og "fettfri" møtes regjeringen retningslinjer for bruk av begrepene. Produkt påstander om forbindelser mellom næringsstoffer og sykdommer, for eksempel kalsium og osteoporose eller fiber og hjertesykdom må være basert på allment aksepterte vitenskapelige konklusjoner. Dette er fordi de med matallergier og kosttilskudd restriksjoner og de berørte om kalori, sukker, fett, kolesterol og fiber inntaket må ha tilstrekkelig informasjon til å gjøre trygge valg. For eksempel kan de som er interessert i eller opptatt av mat kalsium, jern eller vitamin C-innholdet har den informasjonen de trenger fra etiketten. Et annet resultat av NLEA har vært at produsentene er mer lydhør for forbrukernes etterspørsel og har også forbedret den ernæringsmessige kvaliteten på sine produkter. Forbruker press er å ha en effekt på dagligvarer hyllene i dag med lav-fett, lav-salt, hele korn, organisk, mindre sukkerholdige, og MSG-fri mat, bare for å nevne noen.

Porsjonsstørrelse Informasjon

Du kan blikk på en etikett for å se hvor mange kalorier er i en candy bar eller i en porsjon iskrem. Men sjekk mer enn kalori teller; Størrelsen på porsjonene er like viktig. Du kan være glad for å se at en cookie har bare 350 kalorier, til du merker at etiketten sier en enkel servering er halvparten av cookie, eller at en porsjon iskrem er bare ½ kopp. The Department of Agriculture har bestemt porsjonsstørrelser basert på referanse beløpene som ble etablert etter landsomfattende undersøkelser av matforbruk.

Hvordan ingredienser er oppført

Ingredienser er oppført i rekkefølgen av sine beløp. For eksempel, hvis sukker er oppført først, betyr det at det er mer sukker i produktet enn noe annet. Brød lovlig kan kalles "hel hvete", selv om den har bare en liten mengde av hele korn blandet med behandlet hvetemel; hvis du sjekke listen over ingredienser på "grovbrød", det første elementet er bare mel, eller beriket mel og hele hvetemel er lenger ned på listen. Hvis du vil ha brød som er laget kun fra hele hvete, se etter "100% hel hvete" på etiketten eller sjekke ingrediensene for å sørge for at hele hvetemel står først. Frukt juice produkter kan kalles juice, juice cocktail, juice drikke, juice drikke, juice slag eller frukt punch. Hvis du er usikker på om et produkt er ren juice eller en drink med juice i det, sjekke ingrediensene. Hvis sukker eller kunstige fargestoffer er oppført, vil du vet det er ikke 100 prosent juice.