De beste kildene til B12

March 12

De beste kildene til B12


Vitamin B12, også kalt kobalamin, er et viktig vitamin at kroppen ikke kan produsere på egen hånd, men det kan lagres i leveren. Faktorer som kan deplete B12 i kroppen inkluderer rusproblemer, fordøyelsesproblemer og et vegetarisk kosthold. Vitamin B12 er tilgjengelig naturlig i mange deilig kjøtt og vegetarisk mat.

beef leveren

Beef leveren har en av de høyeste konsentrasjonene av vitamin B12 per porsjon. En fire-unse servering gir ca 42 mikrogram (mcg) av B12, mer enn seks ganger anbefalt daglig inntak.

snapper

Når bakt eller stekt, gir snapper like under 4 mcg av B12 per 4-unse servering. Dette er bare litt over to tredjedeler av vitamin B12 som kroppen trenger vanligvis hver dag. En vanlig og populær rekke snapper er red snapper.

venison

Venison er også kjent som hjortekjøtt. Hver 4-unse servering av vilt tilbyr 60 prosent av en persons daglige B12 inntak. Venison er høyere i kalorier enn biff leveren eller snapper, så det er en mindre ønskelig valg for de på en kalorifattig diett.

Vegetarisk B12

For vegetarianere, kan en befestet frokostblanding være den beste måten å få nok daglig B12. Ifølge en National Institutes of Health (NIH) faktaark, en porsjon frokostblanding beriket med 100 prosent av den daglige verdien av B12 har ca 6 mcg av vitamin. For lakto-ovo vegetarianere, egg, melk, yoghurt og ost inneholder noe vitamin B12, men i mengder som krever flere porsjoner for å møte det daglige inntaket anbefaling.