Hvordan velge riktig OTC Antihistamin

June 9

Det er mange forskjellige antihistaminer nå tilgjengelig over-the-counter (OTC). Hver har ulike kvaliteter, så det er viktig å velge riktig legemiddel for din situasjon. OTC antihistaminer faller i to kategorier, første generasjon og andre generasjon. Førstegenerasjons antihistaminer er de eldre OTC produkter som difenhydramin (Benadryl) og klorfeniramin (Chlor-Trimeton). Disse produktene har en tendens til å forårsake døsighet og har en uttørkende effekt. De har også en tendens til å være de mest effektive. Den andre generasjonen OTC antihistaminer er loratadin (Claritin, Alavert) og cetirizin (Zyrtec). De pleier å ha mye mindre bivirkninger og varer lenger (24 timer vs 4-6 timer), men ikke være så effektiv i visse situasjoner. Hvordan velger du hvilken du skal ta?

Bruksanvisning

1 For de fleste folkeslag sesong allergier, loratadin eller cetirizin er gode valg. De begge siste 24 timer og er ikke-sederende. Cetirizin kan forårsake døsighet hos noen mennesker. Ved å ta det ved sengetid, kan du minimere den effekten. Disse er også tilgjengelig for små barn.

2 Hvis sesongmessige allergier tendens til å omfatte betydelig øye kløe, kan du ta en allergimedisin OTC øyedråper som ketotifen (Zaditor) i tillegg til loratadin eller cetirizin.

3 Hvis sesongmessige allergier involverer sinus press, loratadin og cetirizin er tilgjengelig sammen med en decongestant (Claritin-D eller Zyrtec-D). Den mest effektive decongestant er pseudoefedrin. Pass på at du kjøper decongestant inneholder produktet i skranken apotek, fordi dette er det eneste stedet du kan fortsatt få det i USA. Du må vise en stat ID / førerkort og registrere for det. Den andre populære decongestant, fenylefrin, er mye mer tilgjengelig, men fungerer ikke så godt.

4 For en nese som ikke vil stoppe driften prøve en eldre antihistamin som chlorpheniramine (Chlor-Trimeton). Dette antihistamin er ikke så sederende som difenhydramin (Benadryl) og er korttidsvirkende (ca 4 timer). Siden korttidsvirkende, kan du ta det akkurat når du trenger det og kan hoppe over en dose hvis du får også tørket ut eller trenger å være helt våken.

5 For mer alvorlige allergiske reaksjoner, er den mest effektive OTC antihistamin difenhydramin (Benadryl). Dette er et godt valg for reaksjoner på insektsbitt, elveblest, allergi relaterte utslett, milde matallergier, etc. Det har en tendens til å være veldig beroligende så vær veldig forsiktig når du er på den. Men for noen allergisk reaksjon, se en lege hvis reaksjonen er alvorlig eller antihistamin forbedrer ikke det. Noen reaksjoner kan være livstruende, så det er alltid bedre å være safe than sorry.

6 Hvis du fortsatt klør etter å ta antihistamin, er det til flere ting du kan gjøre i tillegg til det. Den første er en H2 Blocker. Vanligvis er denne type medisiner brukes til å redusere magesyre, men det kan også blokkere ytterligere histaminreseptorer i huden ikke er blokkert av de tradisjonelle antihistaminer. Eksempler på dette stoffet er ranitidin (Zantac), famotidin (Pepcid) og cimetidin (Tagamet). Det bør utvises forsiktighet med cimetidin siden den har mange legemiddelinteraksjoner. Den andre tingen er hydrokortison 1% krem. Den kan også brukes på kløende utslett og insektbitt for å hjelpe med kløe, men det bør brukes for kortvarig bruk (5-7 dager). Salven versjonen kan fungere bedre i områder som har en tendens til å bli svett, fordi det forblir satt.

Hint

  • Oppbevares splitter versjoner av disse produktene har en tendens til å være like effektive, men mye billigere.
  • Sjekk med legen din hvis du har grønn stær eller prostataproblemer som antihistaminer kan forverre dem (esp .. den første generasjon).
  • Siden de tykkere slim, de er dårlige valg for noen mennesker med astma eller hvis du har brystet lunger.
  • Decongestants kan øke blodtrykket (men antihistaminer ikke). Sjekk med legen din før du tar noe med en decongestant i den hvis du har høyt blodtrykk eller hjertesykdom.