De fem stadier av sorg: Denial og forhandlinger

February 27

De fem stadier av sorg: Denial og forhandlinger


Fornektelse og forhandlinger er den første og tredje trinn i Dr. Elisabeth Kübler-Ross 'teori om de fem stadier av sorg. Etappene er knyttet til forekomster av en persons egen forestående død, men de har blitt brukt til andre tap, inkludert tap av en kjær eller skilsmisse. De er en vurdering av kjente emosjonelle stadier som folk ofte opplever i reaksjon på slike situasjoner og kan tjene som et verktøy i å takle sorg.

De fem stadier

I et nøtteskall, de fem stadiene er fornektelse, sinne, forhandling, depresjon og aksept.

The Denial Stage

Denial som en følelse tjener til å hjelpe deg med å overleve særlig tap du føler. En følelse av nummenhet er opplevd; derimot, er fornektelse noe som ligner på depresjon siden du kan føle deg overveldet og at alt er meningsløst. Denial hjelper du tar i dine følelser av sorg i trinn, la i like mye som du kan håndtere på den tiden.

Den forhandlinger Stage

På dette stadiet, har sorgen du så overveldet av smerte at du vil gjøre noe for å unngå tap. Du kan finne deg selv lovende Gud at du skal gjøre eller ikke vil gjøre en bestemt ting hvis bare livet av livet til din kjære er spart. Følelsesmessig, er du lengter etter livet å være slik det var før. Den lønnsforhandlinger scenen er ofte ledsaget av en følelse av skyld.

En individuell prosess

Det bør bemerkes at de fem stadier av sorg er anerkjent som verktøy for å hjelpe struktur og finne ut hva du kan føle. Også, mens du kanskje tenke på disse stadiene som har vart uker eller måneder, noen ganger de kan vare bare timer eller minutter og flo og fjære mellom ett og deretter en annen. Etappene ikke alltid nødvendigvis skje i lineær rekkefølge enten; du kan oppleve dem bakover eller i en hvilken som helst tilfeldig rekkefølge.