Omega 3 effekter på hjernen

June 3

Med alt snakket i disse dager om å eliminere fett og karbohydrater fra kosten, er svært lite noen gang sagt om de gode fettstoffer. En gruppe av fett som faller inn i den kategorien er omega-3 fettsyrer. Vanligvis finnes i fisk og andre høyverdige proteinkilder, disse fettsyrene er helt avgjørende for riktig hjernen og cellulær funksjon.

Minne og ytelse

Omega-3 fettsyrer er essensielle fettsyrer. Dette betyr at de ikke kan produseres av kroppen og må skaffes gjennom næringskilder. De beste kildene til disse næringsstoffene er fisk og fiskeolje, vegetabilske oljer som raps og soyabønner, valnøtter, og hvetekim. Siden hjernen er arbeidsflaten består i hovedsak av disse fettsyrene, de spiller en vesentlig rolle i hukommelse og andre hjernefunksjoner. Symptomer som tretthet, dårlig hukommelse, humørsvingninger og depresjon kan være relatert til omega-3 fatty acid deficiency.

Kommunikasjon med Body

Kroppen er stadig forsyne hjernen med næringsstoffer gjennom sitt enorme nettverk av kapillærer. Ifølge Franklin Institute, er det nødvendig å være forsiktig med hva slags fett du spiser fordi trans fettsyrer faktisk bli en del av cellemembranene på samme måte som de gode omega-3 fettsyrer gjør. Mens omega-3-fettsyrer danner en beskyttende kappe rundt neuroner, trans-fettsyrer faktisk hindre korrekt kommunikasjon finner sted med resten av kroppen. Dette kan ha en effekt på hjernen evne til å regulere den hjerte, hud og andre organer. Omega-3 fettsyrer er absolutt nødvendig ikke bare for selve hjernen, men også til resten av kroppen på grunn av den pågående symbiose mellom legemet og hjernen.

Unngå tap av kognitiv funksjon

Det amerikanske Department of Health and Human Services har oppsummert resultatene fra flere studier på sin hjemmeside. Den overveldende bevis for disse studier peker på det faktum at aldring, demens og andre nevrologiske sykdommer som er relatert til fraværet av omega-3 fettsyrer i hjernen. Videre studier må utføres om bruk av omega-3 fettsyrer i behandling av disse tilstander, men bevisene viser tydelig at den opprinnelige tilstand av degenerasjon er sannsynligvis relatert til denne kosttilskudd mangel sammen med nærværet av andre skadelige stoffer som transfettsyrer. Hvis du ønsker å leve resten av livet med alle dine kognitive evner intakt, kan det være lurt å vurdere resultatene av disse studiene.