Hva er Helio pylori bakterier?

December 12

Helicobacter pylori (H. pylori) er en bakterie som forårsaker sår i magen eller i begynnelsen av tynntarmen. Selv om de fleste smittede mennesker aldri utvikle en, forskere mener infeksjonen er ansvarlig for de fleste magesår, ifølge det amerikanske National Institutes of Health.

Oppførsel

H. pylori frigjør enzymer som nøytraliserer magesyre. Det svekker det beskyttende belegg i magesekken og tynntarmen slik at magesyre og H. pylori påvirke det følsomme foring på undersiden.

Utbredelse

Rundt 20 prosent av personer yngre enn 40 år i USA og 50 prosent av de eldre enn 60 er infisert med H. pylori, ifølge NIH. Det er utbredt over hele verden, så vel som påvirker om halvparten av mennesker globalt.

asymptomatisk infeksjon

De fleste med H. pylori ikke utvikler sår, og mange aldri lære de har infeksjonen. Hvis bakterien er identifisert gjennom en blodprøve og ingen symptomer forekommer, helsetjenester utøvere generelt ikke behandle infeksjonen.

Behandling

Pasienter med sår som er diagnostisert med en H. pylori-infeksjon er behandlet med to typer antibiotika sammen med en magesyre undertrykkende medisiner som omeprazol (Prilosec) eller cimetidin (Tagamet). Bismuth medisiner også er gunstig fordi de beskytter mageslimhinnen og drepe noen av H. pylori bakterier.

Contagion

Forskere er ikke sikker på hvordan folk kontrakt H. pylori bakterier, ifølge NIH, men det sannsynligvis er gjennom forurenset mat eller vann.