Fordeler og ulemper ved Commercial Fjærkre Egg Produksjon

July 28

Fordeler og ulemper ved Commercial Fjærkre Egg Produksjon


Kyllingen egg er en stor kilde til protein og er lastet med mange vitaminer og mineraler. Egget er blitt en stift i menneskets diett. Egg som er kommersielt produsert bidra til å holde tritt med de høye krav til produktet. Det er mange fordeler og ulemper til kommersielt produsere egg, men det ser ut til at de negative egenskaper oppveier det positive.

Rognproduksjon

Høner som legger kommersielt produsert egg holdes i såkalte batteri bur, med akkurat nok plass til å stå opp og snu. Bur er stilt opp og stablet oppå hverandre for å øke antall kyllinger som kan bebor en bygning. Noen eggproduksjon låver kan holde titusenvis av høner. På grunn av dette, kan egg gårder produsere flere egg enn høner som er igjen å streife, og er bur-fri.

Bur er satt opp slik at innsamling av egg krever litt innsats. En bevegelig belte samler eggene når de er lagt og flytter dem til et enkelt sted. Høner er også mates automatisk. Ved hjelp av mekanisk utstyr kutter ned på manuell arbeidskraft og relaterte kostnader.

Helse og velferd av Hens

En hoved negativ faktor for å bruke kommersielt produsert egg er at velferden til dyret lider. Høner er sosiale dyr, og er ikke ment å bli tvunget til å leve i bur. Siden de har svært lite plass til å bevege seg, endrer oppførselen til dyrene. De kan bli aggressive og stresset og viser unormal atferd. Dette fører til en dårlig immunrespons for dyrene, og de er mer sannsynlig å bli syke, hvilket resulterer i redusert eggproduksjon.

Kyllingene er også utsatt for nebb gresset. Klipping av kylling nebb tilsvarer kutte av et sanseorgan, fordi kylling bruker nebbet til å utforske sine omgivelser. Klipping er smertefullt og er vanligvis gjøres uten bedøvelse. Nebb er trimmet for å hindre at kyllinger fra hakke personer eller andre kyllinger.

Høner kan ikke hekker, noe som bidrar til å hjelpe eggproduksjon. Høner kan ikke engang blafre med vingene. De kan ikke også abbor, mosjon eller fôr for mat. Alle disse er naturlig kylling atferd, og når de ikke kan utføre disse, blir de stresset. Bur dyrene blir osteoarthritic fra mangel på bevegelse. Dette påvirker også eggproduksjon. Bur dyr har høyere dødelighet.

egg Kvalitet

Sollys hjelper øke immunitet, og siden bur høner er låst opp inne, og holdes i bygninger som med vilje blokkerer alt lys fra å komme på innsiden, kan dyr være mer sykelig. Selv om høner som er fri roaming og bur begge kommer i kontakt med fekalt stoff, bidrar sollyset drepe visse typer av bakterier og sopp som kan infisere kylling, noe som gir dårlig kvalitet egg. Sunn og glade høner produsere bedre kvalitet egg.

Kostnadseffektivitet

Det er mer kostnadseffektivt å produsere egg kommersielt. Mindre plass som er brukt, og maskiner kan implementeres for egg samling. Egg produsert på denne måten er mer tilgjengelig for familier på grunn av den lave prisen. Banning eggproduksjon fra bur høner ville øke prisen på egg. Selv om kvaliteten kan øke, vil det gjøre det mindre rimelig for folk som er avhengige av billig ernæringsmessige verdien av egget for å ernære sine familier.