Alkohol Forgiftning Statistikk

January 28

Alkohol Forgiftning Statistikk


Alkohol forgiftning er en potensielt dødelig medisinsk nødstilfelle som oppstår når en person bruker for mye alkohol i for kort tid. Omtrent 50 000 tilfeller rapporteres årlig i USA. Nesten 80 000 dødsfall i året kan spores primært til alkoholbruk, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Men antall dødsfall forårsaket direkte av alkohol forgiftning er bare en liten brøkdel av denne totale antallet.

binge Drinking

Alkohol forgiftning oppstår oftest som følge av overstadig drikking, som er definert av CDC som forbruket av fem eller flere drinker av menn og fire eller flere drinker av kvinner på en enkelt anledning. Om lag 0,33 prosent av alle overstadig drikking hendelser ende i alkoholforgiftning. Overstadig drikking er særlig utbredt blant folk i alderen 18 og 20, mer enn 51 prosent av dem rapporterte binging på regelmessig basis, ifølge en studie publisert i Journal of American Medical Association i april 2003. Ifølge studien, drinkers under en alder av 26 står for 31 prosent av all overstadig drikking, totale årlige tilfeller av som økte fra 1,2 milliarder i 1993 til 1,5 milliarder kroner i 2001.

Alkoholinduserte dødsfall

The National Vital Statistikk Rapporter tyder på at amerikanske alkoholinduserte dødsfall utgjorde 22 073 i 2006. Denne statistikken, utarbeidet av CDC National Center for Health Statistics, inkluderer, men er ikke begrenset til dødsfall forårsaket av alkoholforgiftning, som ikke er brutt ut som en egen kategori. Alkohol-indusert dødsfall, er utilsiktet alkoholforgiftning, tilsiktet alkoholforgiftning og alkoholforgiftning som ingen hensikt kunne fastslås. Det totale tallet på 22 073 inkluderer ikke bil eller andre ulykker der alkohol var en faktor, men ikke dekker dødsfall av sykdommer som antas å ha blitt forårsaket av høye nivåer av alkoholforbruk.

Hvordan det påvirker kroppen

Alkohol er et sentralnervesystemet. Det sentrale nervesystemet er ansvarlig for kontroll av vitale, ufrivillig funksjoner som er avgjørende for menneskers liv. Slike funksjoner omfatter pusting og brekningsrefleksen. Drikker mer alkohol enn det kroppen kan behandle kan føre til at deprimerte sentralnervesystemet til å begynne å stenge ned noen av disse funksjonene, som fører til bevisstløshet, aspirasjon av oppkast og til slutt død. Etanol, eller drikke alkohol, metaboliseres i leveren til en gjennomsnittlig hastighet på én drink per time, selv om denne prisen kan variere betydelig, basert på størrelse, kjønn og tidligere drikking opplevelse av den enkelte. Drikker mer enn én drink per time betyr ikke nødvendigvis at alkoholforgiftning vil uunngåelig følge, men det er fristende skjebne.

Få medisinsk hjelp

Ikke engang den sterkeste kaffen i verden vil omgjøre eller oppheve effekten av alkoholforgiftning. Heller ikke kan virkningene bli sov off eller feid bort av sjokk av en kald dusj, slik tilfellet er for mere fråtseri. Det viktigste du kan gjøre hvis du har mistanke om en venn eller et familiemedlem lider av denne tilstanden er å søke øyeblikkelig medisinsk hjelp. Unnlatelse av å gjøre dette kan resultere i offerets død.

Varselskilt

The National Institute on Alcohol Abuse og alkoholisme, i et faktaark om alkoholforgiftning, advarer studenter å unngå overstadig drikking. Men i tilfelle at instituttets velmenende råd blir ignorert, oppfordrer sin faktaark elevene å være på vakt for følgende advarsel tegn på alkoholforgiftning i de rundt dem: betydelig deprimert puste (mindre enn åtte åndedrag per minutt), lav kropps temperatur, koma, blekhet, oppkast, blåaktig cast til hudfarge, beslag, mental forvirring eller sløvhet. Noen studenter nøl med å søke hjelp for sine medstudenter, spesielt de som er under 21, i den feilaktige tro på at de gjør dem en tjeneste ved å holde familie og college tjenestemenn fra å finne ut at de drakk. Den favør vil slå tilbake hvis alkoholforgiftning går sin gang og student dør.