Hva er den helserisikoen forbundet med Cosmetology?

May 9

Hva er den helserisikoen forbundet med Cosmetology?


Noen som tjener til livets opphold jobber som en kosmetolog er utdannet i behandling av hud, hår og negler. Hun vanligvis arbeider i en skjønnhetssalong eller i en kosmetikk studio. Noen kosmetologer har flere ferdigheter og kompetanse i hygienisk praksis at hun er i stand til å undervise sine klienter. Hun kan også gi massasje og utføre ulike typer terapeutiske behandlinger på hennes klienter. Hun er lisensiert og har til å ta en test i staten der hun bor før hun kan fungere som en kosmetolog. Personer som jobber i denne bransjen må huske på ulike helserisikoen forbundet med jobben.

Rygg, knær, føtter og Overall Posture

Mange kosmetologer tilbringe lange timer og kanskje år står på føttene bak stolen sin klient sitter i. De bruker også mye tid på å stå bak en klient og bøyer seg over å shampoo håret. Dette kan gjøre skade på føtter og knær og har også betydning for kosmetologen holdning på grunn av hennes behov for å bøye seg. Når det ikke er nødvendig å bøye seg, er det viktig at en kosmetolog stå så rett som mulig, å holde hodet opp og haken på nivå med gulvet. Det er også viktig å forlenge halsen og holde overkroppen så rett som mulig. Konsekvent lute kan til slutt resultere i en avrundet rygg, eller en pukkelrygg, sammen med en hake som stikker frem. Ideelt sett bør en person stå jevnt på begge føttene og prøve å opprettholde en avslappet stilling. Vekt bør fordeles jevnt og knær shold bøyes i stedet for låst ..

infeksjoner

Kosmetolog må være på utkikk etter bakterier og sopp, som kan spres fra klienten til kosmetolog eller den andre veien rundt. Å holde ens hender ren og renset er avgjørende. Kosmetologer bør undersøke klientens negler eller hår tett før arbeidet starter. Dersom kunden har en slitasje eller kutt, og det er infisert, kan krysskontaminering oppstå når kosmetologen kommer i kontakt med området.

Kjemikalier

Kjemikalier er jevnlig behandlet av kosmetologer. De kan være skadelig hvis de er inhalert eller falt på huden. Kjemikalier kan også virke irriterende på slimhinnene i nese og hudproblemer samt brannskader på huden. Hoste kan også forekomme. For å minimere risiko, må salongen ventileres skikkelig og hansker bør brukes for å beskytte hendene. Hvis kjemikaliene er veldig belastende, kan en maske brukes.

Nail Produkter

Kosmetologer må være bevisste på de kjemikaliene som brukes når de gir neglepleie. Noen er ansett som kreftfremkallende, noe som betyr at de kan forårsake kreft. Iført en maske og hansker kan bidra til å redusere eksponering for ulike kjemikalier; overeksponering for enkelte kjemikalier kan negativt påvirke sentralnervesystemet, samt føre til svimmelhet, hodepine og tretthet.

Vigilant Sanitizing

Kosmetolog må være religiøs om desinfiserende alle sine verktøy for å unngå å spre smitte til hennes klienter eller for seg selv.