Farene ved mangel på søvn

May 14

Farene ved mangel på søvn


De fleste voksne trenger sju til ni timer søvn per natt for optimal fysisk og psykisk helse. Stadig hektiske livsstil holder mange av oss i å nå dette målet. Dette kronisk mangel på søvn kan føre til en rekke farlige utfall, fra helseproblemer til ulykker. Snakk med legen din dersom du opplever en kronisk mangel på søvn. Hun kan bidra til å identifisere årsakene og anbefaler behandlingstilbud.

Vektøkning

Ifølge WebMD, kan mangel på søvn fører til vektøkning og fedme. Grunnen til dette er hormonrelatert. Hormonene leptin og ghrelin, med ansvar for alarm sult og fylde i hjernen, blir ubalansert i søvnmangel. Når kroppen har problemer med å tolke disse signalene, kan det føre til overspising og vektøkning.

Depresjon

The National Sleep Foundation rapporterer at koblingen mellom søvnmangel og depresjon er tosidig. Kronisk søvn tap kan føre til depresjon og depresjon kan føre til et tap av kronisk søvn. NSF karakteriserer depresjon som en følelse av tristhet, håpløshet angst eller som vedvarer i lengre tid.

redusert immunitet

Ifølge Mayo Clinic, kan mangel på søvn reduserer kroppens immunforsvar, noe som gjør deg mer utsatt for å bli syk. Dette kan også forsinke kroppens normale utvinning tid.

Sykdom

Centers for Disease Control and Prevention knytte utilstrekkelig søvn med høyere forekomst av kroniske sykdommer, som diabetes type 2 og hjerte (hjerte) sykdom. I diabetes, en mangel på søvn svekker kroppens evne til å regulere insulin. Søvn forhold som søvnapné kan forverre hjerte- og karsykdommer.

glemsomhet

The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag rapporterer at dyp søvn forbedrer hjernens evne til å kode informasjon, hjelpe på hukommelsen og husker. Gjentatte glipp av de dype stadier av søvnsyklus kan føre til glemsel.

Økt risiko for ulykker eller skader

Ifølge ninds, søvnmangel svekker dømmekraft og reaksjonstider. Full daglige aktiviteter mens trøtt kan føre til feil, ulykker eller skader. Faktisk, melder ninds at trøtte sjåfører oppnå samme resultater som de som er beruset.