Hva Sigarettfiltre er laget av

October 7

Hva Sigarettfiltre er laget av


Røyke sigaretter er anerkjent som skadelig for helsen. Sigaretter med filter begynte å vises på slutten av 1920-tallet, men de var ikke lett brukes av røykere. Det var ikke før på 1960-tallet at sigaretter med filter ble brukt mer enn sigaretter uten filter. Hensikten med filtre er å felle noen av tjære og røyken før de blir inhalert av røkeren, og for å stoppe små biter av tobakk fra å komme i røkerens munn, eller inn i munnen.

Komponentene i en sigarett filter

Et sigarettfilter er oftest laget av tre komponenter: selve filteret, noen ganger kalt "plugg"; den indre innpakning; og den ytre innpakning, også kalt tupp-papir. Noen filtre inneholde andre materialer i tillegg. For eksempel, noen filtre inkluderer kull for å hjelpe filtrere røyk.

Filter

De aller fleste av filtre anvendt for sigaretter er i hovedsak laget av celluloseacetat, en form av plast også brukes til å lage fotografiske filmer. Tusenvis av celluloseacetat fibre er presset sammen for å lage en filter, og en substans som kalles glyseroltriacetat blir brukt til å feste fibrene sammen. Etter denne prosess, har filter utseendet av bomull.

The Inner innpakning

Den indre innpakning er den første dekker over celluloseacetatfilter. Disse wrappers er lufttett for noen sigaretter og perforert for andre; den sistnevnte blir ofte markedsført som "lette" sigaretter. Klebemidlet som brukes til å feste omhyllingen til filteret og forsegle dens søm er en polyvinylacetatemulsjon.

Den ytre innpakning

Den ytre innpakning av et sigarettfilter blir ofte referert til som tupp-papir. Dens funksjon er å feste filteret til tobakk, og det gir et andre deksel. Utseendet av denne del av filteret kan variere, avhengig av type og merke av sigaretter. Tipping papir oftest har utseendet av kork, men sigaretter som er markedsført som lyset bruker ofte hvit tipping papir. Papiret som brukes er laget slik at det ikke setter seg fast på leppene til de røyker.