Er Mineral Makeup dårlig for lungene?

June 15

Er Mineral Makeup dårlig for lungene?


Mineral makeup har blitt stadig mer populært i skjønnhet og kosmetikk industrien. Mineral makeup inneholder mineralforekomster, som vanligvis kommer i en løs pulverform. Bruk av denne makeup, utfører flere helsefarer, herunder risiko for lunge helse (lunge).

Lung helserisiko

En viktig ingrediens i mineral makeup er Titanium Dioxide, som er forbundet med en rekke helserisiko. The Environmental Working Group (EWG), en testlab unaffiliated med makeup bransjen, har funnet denne ingrediensen for å være en risiko for lunge helse. Fordi det er vanskelig å bruke sminke til ansiktet uten innånding av støvpartikler, har EWG vurdert Titanium Dioxide som svært farlig når det brukes i mineral makeup.

Skin helserisiko

I tillegg til å skape mulige lungelidelser, kan mineral makeup også forårsake hudirritasjoner, utslett eller alvorlige hudproblemer. Andre ingredienser som finnes i mineral makeup som sinkoksid, kan skade huden.

kreft~~POS=TRUNC Bekymringer

Enkelte ingredienser, for eksempel Titanium Dioxide, Tocopherol og sinkoksid har vist seg å føre til kreftsvulster i laboratorietester.

Tips for forbrukere

Når du shopper for mineral makeup, først sjekke produkter mot en tredjeparts testing database, som Environmental Working Group sikre at alle produktene er trygge. Sjekk også spesifikke etiketter, ingredienslister og annen produktinformasjon før du kjøper.

allergiske reaksjoner

Fordi mineral makeup inneholder potensielt skadelige ingredienser, bør folk som lider av allergiske reaksjoner ikke bruke mineral makeup.