Hva er den grunnleggende opplæring for en karriere i farmasi?

December 21

Hva er den grunnleggende opplæring for en karriere i farmasi?


Et besøk til apoteket følger ofte et besøk til legen. Farmasøyter, apotek teknikere og apotek hjelpere arbeide sammen for å fullføre ulike oppgaver som er nødvendige for å holde et apotek i gang. De pedagogiske krav til disse arbeiderne varierer i henhold til sitt ansvar, som gjør sitt inntjeningspotensialet.

farmasøyt Utdanning

Bureau of Labor Statistics rapporterer at en farmasøyt må ha en Doctor of Pharmacy (Pharm.D.) Grad og et apotek lisens. Før du søker til en Pharm.D. program, må en potensiell farmasøyt fullføre minst to år med college kurs arbeid, inkludert humaniora og samfunnsfag i tillegg til klasser som matematikk, biologi og kjemi. Den Pharm.D. Programmet i seg selv krever vanligvis fire års studier for å fullføre. I løpet av denne tiden, studier adressere temaer som medikamentell behandling, kommunikasjon med leger og pasienter, folkehelse, business management, og yrkesetikk. Etter å tjene en Pharm.D. grad, må en potensiell apoteket skaffe et apotek lisens, noe som krever at han passere en rekke undersøkelser, typisk nordamerikanske Farmasøyt lisensstatusen Eksamen og multistate Pharmacy Rettslære eksamen. Andre krav varierer fra staten.

Pharmacy Technician Utdanning

Mens noen stater krever apotek teknikere til å holde en high school diplom eller tilsvarende, finnes det ingen nasjonal standard for apotektekniker utdanning, ifølge Bureau of Labor Statistics. Arbeidsgivere foretrekker søkere som har noen formell opplæring og sertifisering. Samfunnet høgskoler, yrkesfaglige skoler, sykehus og militæret alle tilbyr formell opplæring for apotekteknikere, som varer seks måneder til to år. I løpet av denne tiden, apotek teknikere lære terminologi, journalføring, teknikker, og jus og etikk knyttet til praktisering av apotek. De som ønsker å tjene en sertifisering må bestå en eksamen og fullføre 20 timer med etterutdanning hvert annet år.

Pharmacy Aide Utdanning

Bureau of Labor Statistics rapporterer at apotek hjelpere ikke trenger å møte en nasjonal utdanning standard. Imidlertid kan en high school diplom eller tilsvarende gjør en søker mer attraktivt for en arbeidsgiver. Erfaring gi kundeservice, som opererer et kassaapparat eller ved hjelp av en datamaskin øker også sjansene for sysselsetting. Når ansatt, apotek hjelpere fullstendig om tre måneder on-the-job training.

Arbeidsoppgaver

Farmasøyter råder pasienter og helsevesenet utøvere om bruk og bivirkninger av medisiner og overvåke pasienter for å sikre trygg og effektiv bruk av medikamentell behandling. Farmasøyter kan også være involvert i utvikling og salg av nye medisiner eller i undervisning ved høyskoler og universiteter. Apotekteknikeren mottar reseptbelagte forespørsler og fylle dem, under oppsyn av en farmasøyt. Apotek hjelpere besvare telefoner, lager medisiner og betjene kassaapparat.

Lønn

Bureau of Labor Statistics rapporterer at i mai 2009, farmasøyter tjent en median årlig inntekt på $ 109,180. I løpet av denne samme tid, apotek teknikere tjent en median på $ 28 070, og apotek hjelpere tjent en median på $ 20 800 per år.