Er Serevent det samme som Advair?

September 30

Serevent og Advair finnes lignende inhalerte stoffer som brukes som forebyggende behandling for kronisk astma, kronisk obstruktiv lungelidelse, kronisk bronkitt og anstrengelsesutløst astma. Imidlertid inneholder Serevent salmeterol (en bronkodilatator) bare mens Advair inneholder både salmeterol og flutikasonpropionat (et steroid).

bronkodilatator

Salmeterol er en langtidsvirkende bronkodilator som holder bronkiene som tar luft til lungene fra å gå inn i krampe og hindrer luftstrømmen. Ifølge RxList, fordi salmeterol er langtidsvirkende, det fungerer som en konstant kontroll for å forebygge astma angrep eller økt kortpustethet med andre typer lungesykdom. Verken Serevent eller Advair er effektive for behandling av akutte anfall av bronkospasme eller astma fordi salmeterol fungerer for sakte.

steroid

Flutikasonpropionat er en anti-inflammatorisk steroid medikament som inneholdes i Advair i tillegg til salmeterol. Advair.com bemerker at flutikasonpropionat reduserer betennelse, hevelse og slim i luftveiene, slik at de er mindre følsomme for irritanter, for eksempel pollen, som kan utløse et astmaanfall, hoste, eller alvorlig pustebesvær.

Salmeterol bivirkninger

Den salmeterol i både Serevent og Advair kan føre til økt kortpustethet og piping i brystet med forverrede astmaanfall og sinus / tett nese. Salmeterol kan også føre til en rask puls, skjelving, rastløshet og brystsmerter. Noen mennesker kan oppleve munntørrhet, kvalme og oppkast, diaré, hodepine, svimmelhet og / eller problemer med å sove.

Flutikason bivirkninger

I tillegg kan steroidet i Advair øke sjansen for bakteriell infeksjon i lungene, øker risikoen for osteoporose, årsak trost (en sopp infeksjon med hvite flekker i munnen) og øke risikoen for å utvikle grå stær og grønn stær. Du bør unngå mennesker med aktive infeksjoner som steroider lavere du kroppens evne til å bekjempe infeksjoner, inkludert vannkopper og meslinger.

forholdsregler

Ikke prøv å behandle en akutt episode av astma ved å ta ekstra doser av Serevent eller Advair da dette øker risikoen for død, og alltid bruke medisiner som foreskrevet. Ikke bruk både Serevent og Advair eller bruke mer enn ett legemiddel som inneholder salmeterol og / eller flutikason eller andre steroider.

Advarsel

Verken Serevent eller Advair bør startes under en alvorlig episode av astma eller når luftveissykdom er dårlig kontrollert.

Hvis du tar Advair, alltid bære en Medic armbånd eller bære et kort som viser at du bruker en medisin som inneholder et steroid.