Hva er årsakene til lav TSH?

November 5

Det er vanskelig for mange pasienter å forstå hvordan lav TSH nivåene er koblet til den ubehagelige fysiske tegn og symptomer de har beskrevet til sin lege. Mengden av thyroid-stimulerende hormon, eller TSH, til stede i blodet har en direkte link til skjoldbruskkjertelen - og det samlede stoffskifte. Mange underliggende medisinske tilstander kan føre til lav TSH nivåer, så det er nyttig å først forstå innholdet av TSH og hvorfor TSH test er en praktisk diagnostisk verktøy for legen din.

Viktigheten av TSH

Skjoldbruskkjertelen, en liten sommerfugl-formet organ på forsiden av halsen, har men en plikt: å konvertere inntaket jod i skjoldbruskkjertelen hormon som regulerer alle aspekter av kroppens stoffskifte. Men hypofysen i hjernen spiller en avgjørende rolle i skjoldbruskkjertelen fungerer, også. Når skjoldbrusk hormon er lavt, til hypofysen utgivelser TSH stimulerer skjoldbruskkjertelen til å produsere mer. Når alt er i balanse, stopper hypofysen produsere TSH.

Lav TSH Levels: Hva de kan bety

Lav TSH kan indikere at det er en overflod av skjoldbruskkjertel hormon som produseres av skjoldbruskkjertelen, så hypofysen ser ikke behov for å frigjøre TSH. Imidlertid, for å bekrefte dette, en test som kalles en FT4 - denne måler mengden av tyroksin, en av de hormoner som utgjør thyroid hormon - er ofte drives samtidig med en TSH test. Lav TSH og høy FT4 nivåer er vanligvis sett på personer med en tilstand som kalles hypertyreose, sluttresultatet av en overaktiv skjoldbruskkjertel. Lav TSH nivåene kan også indikere at hypofysen er skadet; men dette er svært sjeldne.

om Hypertyreose

Hypertyreoidisme refererer til en fysisk tilstand med forskjellige tegn og symptomer. Du kan merke overdreven svetting, følsomhet for varme, plutselig vekttap, skjelving i hendene, manglende evne til å falle og forbli sovende, angst og nervøsitet. Kvinner med hypertyreose kan merke en lys eller fraværende menstruasjon. Imidlertid er hypertyroidisme ikke forårsaket av en medisinsk tilstand alene. Innsnevring ned på listen over mulige medisinske tilstander som forårsaker lav TSH - og hypertyreose - ofte krever ytterligere testing.

andre tester

Ofte en skjoldbrusk antistoff test - en annen blodprøve - er gjennomført for å finne ut om tilstanden er forårsaket av en autoimmun lidelse som Graves 'sykdom, en hyppig årsak til hypertyreose. En radioaktiv jod opptak test eller skjoldbrusk skanning er også nyttig for å bestemme hvor godt skjoldbruskkjertelen fungerer, så vel som tillater din lege for å visualisere egenskapene til skjoldbruskkjertelen. Noen ganger hypertyreoidisme er forårsaket av skjoldbrusk knuter, som ikke har en distinkt autoimmun komponent. En biopsi kan være for å sørge for at knuter er godartet og ikke kreft.

TSH og pågående behandling

Når årsaken til skjoldbruskkjertelen lidelse er identifisert, fortsetter TSH tester for å være en utmerket måte å overvåke hvor vellykket behandling. For eksempel er pasienter som tar antithyroid medisiner eller bruker andre behandlinger for å behandle Graves 'sykdom er nødvendig å ha regelmessig TSH tester for å sørge for at deres behandlingen virker effektivt. For å lese mer om TSH testing og dens rolle i behandling av skjoldbrusk tilstand, se Resources link.