Medikamenter som forårsaker Peyronies sykdom

March 18

En rekke medikamenter liste Peyronies sykdom som en mulig bivirkning. Men ifølge Cleveland Clinic, er sjansene for at Peyronies sykdom vil utvikle seg fra noen av disse medikamentene er svært lav, og ingen bevis støtter at disse medikamentene føre Peyronies sykdom.

Bakgrunn

Peyronies sykdom er utvikling av arrvev, kalt plakk, langs lengden av penis. Dette plakk kan føre til smerter eller bøyd i penis når den er erigert, noe som gjør samleie vanskelig.

beta~~POS=TRUNC

De fleste av de stoffene som liste Peyronies sykdom som en mulig bivirkning er betablokkere, som leger ofte foreskrive for folk med hjertelidelser eller høyt blodtrykk.

interferon

Interferon brukes til å behandle multippel sklerose, ifølge Cleveland Clinic. Dens produsenter liste Peyronies sykdom som en mulig bivirkning.

Dilantin

Dilantin er en anti-anfall medisin, ifølge Cleveland Clinic. Dens produsenter liste Peyronies sykdom som en mulig bivirkning.

Expert Insight

Ifølge Mayo Clinic, er årsaken til Peyronies sykdom ikke kjent, men sykdommen kan være resultatet av skade under samleie, traumer til penis fra kirurgi, genetiske faktorer eller et problem med immunsystemet.