Hvordan diagnostisere OCD

January 8

Hvordan diagnostisere OCD


Tvangslidelser (OCD) er en psykiatrisk tilstand som rammer om lag 2 prosent av verdens befolkning. OCD er preget av hyppige inntrenging av uønskede, plagsomme tanker og fysiske ritualer som er utført for å lindre angst angående tanker produsert. Det er noen kjennetegn som kan hjelpe diagnostisere OCD.

Bruksanvisning

Vet hvordan å diagnostisere OCD

1 Skille mellom irrasjonelle tanker og enkel bekymring. De tvangstanker hos personer med OCD ofte forholde seg til ting de fleste av oss aldri tenke mye om. Tanker som lurer på om de er homofile eller om de virkelig tror på Gud er vanlige tvangstanker. Enkelt bekymring er rasjonell og kan være bekymring for noens helse eller om en person får en "A" på en kommende test.

2. Finn ut om pasienten innser hennes tvangstanker og tvangshandlinger er irrasjonelle. Som regel de fleste OCD pasienter alltid vet at disse ting er irrasjonell og er et produkt av sitt eget sinn. Men føler de maktesløse til å stoppe tvangstanker og tvangshandlinger skjer.

3 Se for repeterende atferd. Personer med OCD har vanligvis ritualer de føler de trenger for å utføre om og om igjen. Noen av de mer vanlige de er vaske hendene flere ganger etter hverandre, berører et objekt et visst antall ganger når objektet er oppstått, og å ta et visst antall trinn fra ett sted til et annet.

4 Oppdag vidt pasienten føler angst om ritualene ikke er utført. Et kjennetegn på OCD er en følelse av intens ubehag eller stress hvis et ritual ignoreres.

5 Finn ut om pasientens livskvalitet. Dersom pasientens tanker og ritualer blande seg inn i hans daglige aktiviteter nok til å ha en negativ innvirkning hans glede av livet, så OCD er sannsynlig riktig diagnose.

Hint

  • Den uønskede tanker i OCD er kjent som "tvangstanker", mens de fysiske ritualer er "tvangshandlinger" (fordi den lidende føler seg tvunget til å utføre disse ritualene).
  • Tvangshandlinger trenger ikke å være til stede for å diagnostisere OCD. En liten andel av OCD lider oppleve bare besettelser.
  • Fordi de vet at deres tvangstanker og tvangshandlinger er ikke rasjonell, mange OCD lider er motvillige til å snakke om sin tilstand og gå langt for å skjule det fra andre.
  • OCD kan manifestere seg når som helst, men oftest vises under en persons tenårene eller 20-årene.
  • Ikke forsøk å tvinge en OCD pasienten til å plutselig stoppe sine ritualer. Dette kan føre dem intenst ubehag. Gradvis oppmuntre dem til å gi slipp på ritualer gjennom intensiv psykoterapi er den beste måten å nærme seg problemet.