Hva skal unngås hvis du har Kaliummangel

January 27
Hva skal unngås hvis du har Kaliummangel

Oversikt

Kaliummangel, også kjent som hypokalemi, er en tilstand hvori blodnivåer av kalium er lavere enn normalt. Kalium er et mineral som i det legeme som bidrar til å balansere kroppsvæsker og spiller en viktig rolle i nerve- og muskelceller. Hypokalemi er forårsaket av en rekke forhold eller medisiner som antibiotika, spiseforstyrrelser, hyperaldosteronisme, Cushings syndrom og væsketapet gjennom svette eller oppkast. Kaliummangel kan være farlig og visse ting bør unngås for å forebygge komplikasjoner eller ytterligere tap av kalium.

natrium

En høy-natrium diett er dårlig for helsen som det øker risikoen for høyt blodtrykk. Den natrium i kroppen din fungerer i kombinasjon med kalium, øker kroppens kalium krav dine natrium nivåer stige. Hvis man allerede har kaliummangel, vil spise høy-natrium matvarer forstyrre natrium-kalium-balanse ytterligere, forverrer effekten av kaliummangel. Unngå bearbeidet og rask mat - de er lastet med natrium - og se etter sunne natrium kilder, som brød og cottage cheese.

Diuretika og avføringsmidler

Diuretika og avføringsmidler kan både ytterligere forverre tap av kalium og andre viktige næringsstoffer og væske fra kroppen. Diuretika eller vann piller er ofte foreskrevet som behandling av høyt blodtrykk og andre betingelser som de øker tapet av vann og viktige næringsstoffer fra kroppen til å senke blodvolum. Avføringsmidler, på den annen side, blir brukt som behandling av forstoppelse, fordi de indusere avføring. Imidlertid kan både avføringsmidler og diuretika ytterligere øke tap av kalium fra legemet som vann og andre elektrolytter er tapt fra kroppen. Kaliumsparende diuretika er tilgjengelig for personer som trenger de helsemessige fordelene av diuretika uten bivirkning av kalium tap.

medisiner

En rekke medikamenter kan redusere nivåene av kalium i blodet, bortsett fra diuretika og avføringsmidler, og bør unngås på grunn av økt risiko for toksisitet hos individer med kaliummangel. Medisiner som kan redusere kalium inkluderer kortikosteroider, enkelte bronchodilators for astma behandling, insulin og antacida. Visse antibiotika, for eksempel amfotericin B, flukonazol, carbenicillin og gentamicin kan også lavere nivåer av kalium. Medisinen digoksin - som brukes i behandling av hjertesvikt - bør unngås hos personer med kaliummangel som det øker risikoen for digoksin toksisitet, ifølge University of Maryland Medical Center.