Hvorfor må jeg opp i vekt i magen min?

October 27
Hvorfor må jeg opp i vekt i magen min?

Det er flere faktorer som bidrar til abdominal vektøkning - noen av dem du har makt til å endre. Selv for de sprekeste blant oss, får en tonet mage eller six-pack kan være unnvikende. I noen tilfeller kan du være å sette i type og mengde fysisk aktivitet du trenger å gå ned i vekt eller holde det - men deres midriff fortsatt ekspanderer. Er det genetisk? Er du gjør feil treningsøktene? Svarene kan overraske deg.

Mest sannsynlige årsaken Abdominal vektøkning

Når du refererer til økende vekt i magen, er du virkelig adressering "abdominal" vektøkning. Magen er et organ i kroppen som bidrar til å fordøye maten. Buken er området mellom brystet og bekkenet.

Flere faktorer bidrar til abdominal vektøkning. Den mest åpenbare er samlet vektøkning. Hvis du forbruker for mange kalorier - spesielt fra fet mat kilder - og ikke får nok mosjon er det mer sannsynlig å haug på ekstra pounds.

Andre årsaker og risikofaktorer

Noen andre mulige årsaker til abdominal vektøkning inkluderer:

1. Alder og hormoner. Etter hvert som du blir eldre stoffskiftet bremser ned og du er mer sannsynlig å få vekt. Ifølge Mayo Clinic, fettfordelingen endringer som kvinner blir eldre og vektøkning begynner å skifte til magen området, særlig etter overgangsalderen når endringer i kjønnshormoner finne sted.

2. Diet. Hvis du er mer sannsynlig å fylle opp på biff, kylling og svinekjøtt, er du mer utsatt for å få vekt i magen. I en studie publisert i International Journal of Obesity, kjøttetere var mer sannsynlig å få vekt i magen enn andre steder på kroppen.

3. depresjonen. I en 15-årig studie utført ved University of Alabama i Birmingham, fant forskerne at deltagerne som først rapporterte høye nivåer av depresjon fått abdominal vekt raskere enn de med færre depressive symptomer.

4. Alkoholforbruket. Alkohol øker det samlede kaloriinntaket, så er det mer sannsynlig å få vekt generelt. I tillegg er en studie i European Journal of Nutrition viser at folk som hadde mer enn tre drinker av alkohol hver dag var mye mer utsatt for abdominal fedme, selv når du tar hensyn til faktorer som fysisk aktivitet og kosthold.

5. Stress. Selv om du ikke er overvektig, er du mer utsatt for magefett, også kalt visceralt fett, når du er stresset på grunn av høye nivåer av kortisol. Dette hormonet produseres av binyrene endrer fettfordelingen i kroppen din, slik at den kan lagres rundt organene, sier forskere ved Yale University.

Medisinsk relaterte årsaker

Noen ganger abdominal vektøkning kan være et symptom på en alvorlig sykdom som Cushings sykdom. Eller, kanskje ekstra vekt rundt magen skyldes en medisiner som prednison, et kortikosteroid.

The Genetic Connection

I noen tilfeller kan få vekt i magen være opp til dine gener, ifølge en studie publisert i International Journal of Obesity og tilhørende metabolske forstyrrelser. Imidlertid peker Mayo Clinic ut at genetikk er mer sannsynlig til å spille en rolle i abdominal fett hos kvinner enn hos menn. For gutta er årsaken vanligvis livsstil og kosthold.

Redusere risikoen

Abdominal fett er knyttet til flere alvorlige helsemessige forhold, blant annet hjertesykdom, slag, type 2 diabetes, insulinresistens og høye kolesterolverdier. For å hjelpe trimme magen, begrense alkoholinntaket og spise færre kalorier og de fra sunnere mat kilder som grønnsaker, hele korn, fisk, magert fjærfe og soyaprodukter.

Effektive livsstilsendringer inkluderer å redusere alkoholinntaket, får mer søvn og trening på moderat intensitet - inkludert styrketrening - i 30 minutter eller mer i minst fem dager i uken. Hvis du allerede trener regelmessig, øke mengden og intensiteten på treningen for å kutte ned magefettet enda mer.