Hvordan bruke diett som en behandling for schizofreni

February 8

Schizofreni er preget av paranoia, vrangforestillinger, hallusinasjoner, uordnede tenkning, sosial tilbaketrekning og kognisjon problemer, ifølge National Institute of Mental Health. Hvis du eller noen du er glad lider av schizofreni, vet du første hånd hvordan denne alvorlige psykiske lidelser kan påvirke livet. Vanligvis er schizofreni behandles ved bruk av medisiner og psykoterapi. Men har folk med tilstanden funnet lindring fra mange av sine symptomer gjennom skiftende kostholdet. Snakk med din psykiater hvis du ønsker å prøve å behandle din schizofreni med diett endringer.

Trinn 1

Reduser sukker, karbohydrater og koffein inntak. Dette vil bidra til at blodsukkeret bli balansert. Mange legemidler foreskrevet for å behandle schizofreni kan rote med blodsukkeret, så unngå overflødig stimulerende midler kan bidra til å holde det på et ønsket nivå. En studie publisert av ernæring og metabolisme har indikert en lindring av mange symptomer assosiert med schizofreni ved å følge en lav-karbohydrat diett. Matvarer for å unngå å inkludere godteri, brus, brød, kjeks, litt frukt og grønnsaker og kaffe.

trinn 2

Legg matvarer som inneholder essensielle fettsyrer. Ifølge FoodForTheBrain.org, har mennesker med schizofreni redusert mengder av disse fettsyrene i hjernen, så legger matvarer som inneholder dem kan bidra til å behandle sykdommen. Gode ​​kilder inkluderer fisk, nøtter og olivenolje. Innlemme dem i kostholdet kan hjelpe deg å føle deg bedre og gir mer kontroll over schizofreni.

trinn 3

Øk antioksidant nivåer. Antioksidanter er ansvarlig for å motvirke oksidering i kroppen din som kan føre til andre helseproblemer, som kreft. Nærmere bestemt mennesker med schizofreni erfaring øket oksydasjon i hjernen. Legge til matvarer som inneholder vitamin A, C og E kan hjelpe behandle dette problemet. I tillegg unngår brent og stekt mat reduserer mengden av oksidasjon sannsynlig i hjernen din. Antioksidant matvarer inneholder bønner, bær, epler, plommer og pekannøtter.

Trinn 4

Ta en daglig multivitamin. Niacin mangel kan produsere tankeforstyrrelser, hallusinasjoner og depresjon, så ta en megadose av niacin daglig kan hjelpe deg å redusere disse symptomer assosiert med schizofreni. Legen din vil samarbeide med deg på hvor mye du bør få daglig. I tillegg er tilstrekkelig inntak av B-vitaminer og folsyre ansvarlig for å opprettholde den kjemiske balansen i hjernen. Øke inntaket kan hjelpe deg å oppnå denne balansen, og dermed lindre alvorlighetsgraden av schizofreni symptomer. Til slutt, mange psykiske sykdommer resultere i en sinkmangel, så legen kan anbefale å ta en multivitamin som inneholder sink. I noen tilfeller må du ta disse næringsstoffene separat i tillegg form fordi en tradisjonell multivitamin ikke kan ha høye nivåer av vitaminer som du trenger.

Trinn 5

Skjær gluten ut av kostholdet ditt. Mental sykdom gir ofte en følsomhet for gluten, noe som kan føre til mange av symptomene på schizofreni. Eliminere gluten kilder fra kosten vil redusere disse problemene. Gluten finnes i matvarer som inneholder hvete, rug, bygg og deres biprodukter. Les etiketter for å være sikker på at du er helt unngå matvarer som ikke er glutenfri. Vanlige matvarer du trenger for å unngå å inkludere brød, kjeks, mange frokostblandinger, soyasaus, bakevarer, øl og noen andre alkoholholdige drikker.

Du trenger

  • Matvarer med essensielle fettsyrer
  • Glutenfri mat
  • Antioksidant-rik mat
  • multivitamin