Hvorfor er det viktig å finne ut om familien din medisinske historie?

July 7

Medisinske problemer kan beskjære opp når som helst i en persons liv, spesielt de som folk er genetisk disponert mot å få. Finne ut din families medisinske historie kan virke kjedelig, men det kan gi legen din, og deg selv, med viktig informasjon om symptomer du kan ha oppstått eller kan utvikle som du blir eldre. Mange sykdommer, hvis fanget tidlig, kan håndteres eller behandles effektivt, men bare hvis du tar deg tid til å forstå hvorfor det er viktig å kjenne familien din medisinske historie.

genetisk testing

Genetisk testing er en metode der medisinske fagfolk kan bestemme din mottakelighet for visse typer sykdommer. Selv om det er et viktig verktøy, er det langt fra å være en perfekt; det er mange arvelige sykdommer som testen bare ikke fange. Familie medisinsk historie, men gir viktige ledetråder om hva helse bekymringer du kan utvikle seg over tid. Finne ut en families medisinske historie, selv tilsynelatende ubetydelige aspekter, er lik når en detektiv intervjuer vitner om en forbrytelse; selv små ledetråder kan gjøre eller ødelegge en sak.

Silent Killers

Noen sykdommer, for eksempel hjertesykdom eller høyt blodtrykk, har vanligvis ingen faresignaler før en ødeleggende episode streik. Ved å informere legen din, og deg selv, om familien din medisinske historie, kan du forhindre eller i det minste lindre effektene av disse såkalte "tause mordere" før de blir livstruende.

Kreft

Kreft er kanskje den mest vanskelige sykdommer å behandle, særlig hvis en person utsatt for visse typer kreft er uvitende om deres følsomhet overfor dem. For eksempel, har en tendens til brystkreft til streik kvinner som er genetisk predisponert for sykdommen oftere enn de som ikke har familie historie av brystkreft. Selv om genetisk pre-disposition er ingen garanti for kreft (hver person er forskjellig), kan vedkommendes lege planlegge mer regelmessig mammografi for å fange sykdommen tidlig i tilfelle det vises.

mental Disease

Selv om noen mennesker liker å snakke om psykisk sykdom, er det fortsatt en realitet for millioner av mennesker. Forhold som alzheimers, schizofreni, og til og med depresjon kan være genetisk overlevert fra en generasjon til en annen. Å vite din historie kan hjelpe din lege eller mental helse spesialist ikke bare ta tidlige varseltegn, men også planlegge et behandlingsregime som kan tillate deg å leve et helt normalt liv.

Miljø og vaner

Sykdommer og kroniske sykdommer er forårsaket av en kompleks blanding av årsaksfaktorer; i tillegg til genetikk, slike faktorer som personlig atferd og miljø påvirker muligheten for å bli syk. Hvis en person er klar over hans families predisposisjon mot visse sykdommer, som diabetes eller kreft, kan han endre sin livsstil, vaner, og til og med levende miljøer for å minske sannsynligheten for å bli syk. For eksempel, hvis en person er genetisk pre-disponert for diabetes, kan hun være forsiktig med henne sukkerinntak, trene regelmessig, og administrere sin vekt bedre for å hindre utbruddet av sykdommen.