Bifokale kontaktlinser vs Regular Kontakt

September 7

Bifokale kontakter kan brukes til å korrigere presbyopi, en visjon problem som oppstår når øyet mister sin evne til å fokusere og det blir vanskelig for deg å se ting som er i nærheten. Ulike typer kontakter kan bidra til å rette presbyopi. Bifokale kontakter er linser med to krefter i hvert objektiv, mens vanlige kontakter kan brukes til å tillate deg å se på avstand med ett øye og på nært hold med den andre. Forstå forskjellene mellom disse to tilnærmingene kan hjelpe deg å velge rett type kontaktlinser for deg.

typer

Bifokale og jevn (single-syn) linser kan være laget av et mykt eller et mer stivt materiale, som regel gassgjennomtrengelig plast, men noen ganger en hardere plast, kalt PMMA, blir brukt. De mer stive linser brukes hvis du har moderat til alvorlig astigmatisme som er en vanlig korrigerende problem forårsaket av en uregelmessig-formet hornhinnen. Myke kontakter kan gjøres for å korrigere astigmatisme i tillegg; disse kalles toriske linser.

Single-Vision Objektiver

Den hyppigst foreskrevet kontakter er single-visjon linser. Denne type linse korrigerer avstandssynsproblemer og er oftest brukt av folk som anses å være nærsynt eller langsynt. Objektiver med et enkelt strøm vil rette bare for en avstand, ikke to, som bifokale. Hvis du er nærsynt eller langsynt og trenger progressive briller for å lese, kan du bære kontakter for avstand og bruke lesebriller i løpet av kontaktene dine når det er nødvendig.

bifokale Kontakt

Myke og harde kontakter kan fremstilles med en bifokal del i kontaktlinsen. Det er to vanlige stiler av ekte bifokale kontaktlinser. Det ene er lik brilleglass som har en avstand-visningsområde i de fleste av linsen og et lite lese segment i midten-nedre del av kontakten. Den andre kalles konsentrisk, og den har en rekke av ringer som veksler mellom avstands- og lese krefter.

Monovision kontaktlinser

Når du er passe med monovision bifokale kontaktlinser, bruker du en vanlig linse for å se avstander og en for lesing. Din dominerende øyet er vanligvis i form med en avstand kontaktlinse. Dette er den minst kostbare måten å bruke bifokale visjon bruker kontaktlinser, og det kan gjøres med myke eller harde linser. Men noen mennesker ikke liker tap av dybdesyn opprettet av dette programmet, og synes det er vanskelig å venne seg til monovision kontakter.

betraktninger

Noen ganger må du kanskje prøve flere forskjellige typer bifokale kontaktlinser for å finne den metoden som er riktig for deg. Hvis du bestemmer deg for å bruke vanlige kontaktlinser for avstand og slitasje lesebriller i løpet av kontaktene dine, må du ha en andre par briller for å se på avstand når du ikke bruker kontaktene dine.