Hva testene brukes til å diagnostisere en kvinne som har hormon problemer?

January 4

Hva testene brukes til å diagnostisere en kvinne som har hormon problemer?


Hormon ubalanser er vanligvis diagnostisert med blod eller spytt-tester. Noen ganger er flere tester for å fullt ut diagnostisere problemet, fordi legene må kanskje se tilstanden til kvinnens eggstokker og livmor for å finne ut om hun har cyster eller andre abnormiteter. De kan sjekke tilstanden hennes reproduktive organer med en ultralydundersøkelse. En bekken eksamen kan også være nødvendig.

blod~~POS=TRUNC

Blodprøver brukes til å teste forholdet mellom hormonnivået i blodet. En av de mer vanlige testene er gjort for å måle nivået av en kvinnes thyroid stimulerende hormon (TSH), eller thyrotropin. Disse testene kan avgjøre om kvinnens symptomer er forårsaket av høye eller lave skjoldbrusk nivåer, eller hvis det er en annen sak. En annen vanlig test, østrogen fraksjoner / fraksjonert test, brukes til å finne ut om en kvinnes kropp produserer eggstokk follikkelstimulerende østrogen. Hormoner forskyve naturligvis gjennom hele måneden, så noen ganger mer enn en test er nødvendig. Legen din kan også gjøre en fysisk eksamen for å se om du viser noen fysiske tegn på en hormonell ubalanse som ansiktshår, vektøkning og kviser.

ultralyd Scan

En ultralydundersøkelse er en annen test som noen ganger brukes til å bekrefte en mulig diagnose eller undersøke nærmere. Noen ganger kvinner med hormonelle problemer kan ha cyster på og rundt eggstokkene.

bekken eksamen

Noen leger også utføre en bekken eksamen for å se om en kvinnes livmor er unormalt formet eller har noen tegn på merkelige vekster. Under eksamen, føles legen kvinnens nedre del av magen for å få et inntrykk av størrelsen og formen på eggstokkene; Han vil også bruke et spekulum for å se etter celleforandringer. En prøve av celler som er tatt fra livmorhalsen og sendt til et laboratorium.

spytt Test

Spytt testing brukes til å sjekke nivåene av testosteron, østrogen og andre hormoner i kroppen. Denne testen er ganske nøyaktig, og er mindre inngrep enn andre hormonprøver. Spytt pinne er plassert i en beholder og sendes tilbake til laboratoriet for evaluering.

Urinanalyse

En urinalysis brukes også til å se etter hormonell ubalanse ved å sjekke for stiger og overspenning i hormonnivået. Denne testen måler nivåer av adrenalin og kjønnshormoner som østrogen og adrosterone. Urinprøver må sendes ut innen 24 timer for å få en nøyaktig lesing.