Mole fjerning prosedyrer

October 12

Leger må lære hvordan du skal fjerne en føflekk for å oppnå maksimal nytte for pasienten, sikre fullstendig fjerning av føflekken med minimalt avbrudd for omkringliggende vev og samtidig la minst mulig synlige arr. Leger må også vite hvordan å bevare føflekken for patologisk undersøkelse for vevstype diagnose. Dette er viktig for å utelukke eller diagnostisere noen form for hudkreft.

Bruksanvisning

1. Plasser pasienten på en slik måte for å gi maksimal eksponering av mer som skal fjernes. Tenkt snittet som skal brukes for å sikre minimal arrdannelse og tilstrekkelig fjerning av hele mol. Ta hensyn til eventuelle nyttige hudfolder eller linjer som kan skjule arret. Snittet skal være elliptisk i form til å sikre tilstrekkelig nedleggelse av hud kanter etter molo fjernes. Skissere planlagt snitt med en hud markør.

2 Rengjør området med en antiseptisk løsning. Området bør spre godt utover snittet området. Don sterile kappe og hansker før du fortsetter. Omgi innsnitt området med sterile håndklær, sengetøy eller kirurgisk drapere å skape et sterilt felt.

3 Infiltrere snitt linjer og rundt med en lokal bedøvelse slik som 1% lidokain. Lidokain med adrenalin kan brukes til å redusere blødning under excision unntatt når føflekken ligger på spissen av nesen, tips av fingrene eller tuppen av penis. Sett av tid for lokalbedøvelse for å tre i kraft før du fortsetter.

4 Utfør et innsnitt følgende linjer trukket tidligere, ved hjelp av en # 15 kirurgisk skalpell. Fortsett snittet dyp inntil hele tykkelsen av huden er radert og den underliggende fett er eksponert. Ta tak i mole med fine kirurgiske pinsett og heve. Ved hjelp av en fin spiss kirurgisk saks, klippe den underliggende vev er igjen for å fjerne føflekken. Plasser mol i en beholder for transport til laboratoriet for undersøkelse.

5 Tilnærmet subcutaneous vev ved hjelp av en fin absorberbare sutur. Suturer huden lukket, ren og bruke en steril bandasje.

Hint

  • Hvis føflekken er mistenkelig for kreft en større margin på omkringliggende hud og vev er fjernet.
  • Vær helt sikker på at riktig pasient er identifisert på prøven.