Hvordan lage en Mousse & # 039; s Konsistens Tykkere

August 5
Hvordan lage en Mousse & # 039; s Konsistens Tykkere

Mousse er vanligvis en dessert tallerken, men kan også bli laget en velsmakende og serveres som en forrett eller siderett under måltidet. Utarbeidelse av en mousse er det som gir den herlige, silkeaktig, kremaktig konsistens. Retten inneholder luftbobler for å gi det en luftig, lys tekstur. En mousse kan være lun og lys eller har en tung, kremet, tykk konsistens avhengig av sine forberedelser.

ingredienser

Den typiske ingredienser for å lage en mousse inkluderer pisket krem ​​og noen ganger slått eggehviter som gir volum og tekstur. En dessert mousse inneholder ofte sjokolade eller fruktpuré. Den velsmakende mousse kan omfatte en puré av ost, grønnsaker, kjøtt, fisk eller fjærkre og krydder.

Pisket krem

Den enkleste måten å tykne en mousse er å piske kremen fastere enn du vanligvis ville gjøre for å gi det mer kroppen når det er blandet inn i oppskriften. Siden kremen er en del av den opprinnelige oppskriften, trenger du ikke å legge til flere ingredienser. Plasser en metallbolle og kremfløte i kjøleskapet til chill før du gjør mousse. Kremfløte vil gjøre en tykkere, stivere mousse enn lys fløte eller melk. Hell kremen i kjølt bolle og pisk til du har stive topper, men ikke så stiv at det blir til smør.

Eggehviter

Egg er en vanlig ingrediens som inngår i en mousse oppskrift. For å gi mousse ekstra kropp og fastere grep, piske eggehvitene til de er veldig stiv. Legg til en klype kremen av tartar for å gi dem ekstra kroppen. Bruk samme teknikk som du vil for å piske krem, etter chilling egg og bollen først og deretter piske dem. Vend dem inn mousse blanding.

gelatin

Tilsetningen av gelatin i en mousse forandrer struktur og tykner mousse slik at det blir mer egnet for en pai fylling eller frittstående støpt dessert. Gelatin gjør tekstur mindre silkeaktig og litt bouncier. Avhengig av oppskriften, kan du enten legge gelatinen til en av de flytende ingrediensene eller bland den med en væske og deretter helle det inn i din mousse oppskrift.

Ost

Tilsetning av ost til oppskriften vil bidra til å fortykke en mousse og meddele smaken av ost. Avhengig av hva du gjør, vil visse milde oster gi mer dybde på smak og en mye mer kremaktig konsistens. Kremost og mascarpone ost er både mild-smaker og gjøre gode tillegg som fortykningsmidler for en dessert mousse. De kan også brukes med hell til å tykne en velsmakende mousse. Andre myke oster som fungerer godt til tykkere tekstur av en velsmakende mousse er Camembert og brie ost. Bark bør fjernes fra disse ostene før innlemme den indre del inn i oppskriften. Når du legger ost å tykne en mousse, bruker ost kaldt i stedet for oppvarming eller smelter den.

marengs Powder

Marengs pulver brukes til å erstatte egg i enkelte oppskrifter og også for å gi kroppen til flere typer kake icings. Den er laget av eggehviter og har ingen smak, så ville være en utmerket fortykningsmiddel for mousse. Tilsett ca 2 spiseskjeer marengs pulver til oppskriften for å stabilisere og gi mer fylde og tekstur til mousse. Pisk mousse blandingen godt å innlemme pulveret.