Tegn på sensitive tenner

November 15

Tegn på sensitive tenner


Tann følsomhet er kjent som "dentinal følsomhet." Dette skjer når tannemaljen er slitt, utsette den midtre dentin laget av tannen. Nerve grener ligger innenfor åpningene av dentin som stammer fra selve nervesenteret i tannen og bli følsom. Når disse nervene er utsatt for trykk eller varme eller kalde temperaturer, smerte resultater. Pulpal følsomhet er også mulig, som vanligvis påvirker en tann på grunn av forråtnelse, en sprekk eller en fylling.

kalde temperaturer

Sharp smerter plutselig skyte gjennom tannen når du drikker eller spiser noe kaldt, slik som iskrem, vannmelon, brus eller cola, kan være et tegn på en følsom tann. Dette er det vanligste symptomet for sensitive tenner. Kalde drikker som har sukker kan føre til at tannen å verke mer enn kalde drikker som vann eller te uten sukker. Eksperimenter med ulike drikker og matvarer nøye for å finne ut om det er den kalde temperaturen som forårsaker smerte eller om det er sukker, slik at du vil ha mer effektiv informasjon for å gi din tannlege.

varme temperaturer

Smerter skyte gjennom tannen din når du drikker varme temperaturer kan også være et tegn på en følsom tann. Dette er en mindre vanlig symptom for sensitive tenner, men fremdeles forekommer. Hvis tannen er følsom når du drikker varme elementer, for eksempel varm kakao eller varm te med sukker, kan det være sukker som forårsaker følsomhet og ikke varmen. Eksperimenter med varm drikke for å avgjøre hvilken som er den skyldige og snakke med tannlegen din. Noen ganger følsomheten fra høye temperaturer indikerer døende nerver i en tann.

Sukker

Smerter og ubehag oppstår i tennene dine når du bite i søtsaker, suge på sukkerholdige matvarer eller drikker væsker som inneholder sukker, kan indikere sensitive tenner. Bite i sjokolade, paier, cookies, godteri eller tillate en mint, for eksempel en peppermynte, for å friske opp mot en tann kan forårsake smerte hvis det tannen er sensitive.

Røre

Hvis smertene oppstår når du trykker på tann med tungen, tannbørsten din eller fingeren, så det er en sannsynlig tegn på at du har en følsom tann. Vær forsiktig med sensitive tann mens børsting og bruk av tanntråd. Snakk med tannlegen din om tannen. La tannlegen til røntgen tannen for å finne ut om det har dentinal følsomhet eller pulpal sensitivitet.