Bivirkninger av pseudoefedrin

September 10

Pseudoefedrin finnes i en rekke over-the-counter medisiner, så det er lett å ta for mye. Noen bivirkninger av pseudoefedrin kan være livstruende (anfall, økt blodtrykk og pustevansker), så det er viktig å ikke ta mer enn en medisiner som inneholder stoffet (som antidepressiva, betablokkere og blodtrykksmedisin).

pseudoefedrin Definert

Pseudoephedrine er et stoff som brukes i mange typer over-the-counter og reseptbelagte medisiner. Det er ofte brukt som et decongestant fordi den krymper blodårene i nesen, redusere lunger. Anvendes i samsvar med merking, er pseudoefedrin normalt ikke farlig for brukerens helse. Imidlertid, når det tas i større dose enn tilsiktet --- ved samtidig bruk av for mange over-the-counter hoste- og forkjølelsesprodukter, eller i forbindelse med andre foreskrevne medisiner --- pseudoefedrin kan være livstruende.

Alvorlige bivirkninger

Anfall, pustevansker og hevelse i halsen, lepper, tunge og ansikt er alle alvorlige bivirkninger av pseudoefedrin, og kan oppstå på grunn av en pseudoefedrin interaksjon med andre legemidler (som antidepressiva), eller en overdose (bruke for mange produkter som inneholder det, eller for høy dosering). Andre alvorlige bivirkninger av denne potente medikamenter er brystsmerter, pounding hjerteslag, kraftig svimmelhet, tåkesyn, nummenhet og uvanlig svakhet i kroppen.

Andre alvorlige bivirkninger

Hvis du oppleve en rask hjerterytme, nervøsitet eller tendens til blåmerker eller blør lettere enn normalt når du bruker pseudoefedrin, kan det være en bivirkning på grunn av bruken. Likeledes, en ujevn hjerterytme, rastløshet, angst, influensalignende symptomer (feber, frysninger, smerter) og alvorlig hodepine er mulige bivirkninger.

Advarsel

Pseudoefedrin er en komponent som brukes av illegale narkotikasmuglere for å produsere metamfetamin, ifølge US Department of Justice er Drug Enforcement Agency. Og siden metamfetamin er et svært vanedannende illegale rusmiddel, det faktum at pseudoefedrin er en av komponentene bør vurderes når som vurderer bruk og anbefalt dosering retningslinjer for juridiske versjoner av dette produktet.

Mindre alvorlige bivirkninger

Innledende og mindre alvorlige bivirkninger som kan oppstå ved pseudoefedrin bruk kan inkludere hud varme, prikking, kløe eller utslett; utseendet rødhet under huden; oppstemthet eller rastløshet som fortsetter utover dagen; liten appetitt undertrykkelse (tap); og søvnløshet. Hvis disse forholdene vedvarer eller du viser noen av de nevnte bivirkninger, slutte å bruke dette legemidlet og konsultere en medisinsk faglig.