Hva er behandlingen for anafylaktisk sjokk?

May 3

Anafylaktisk sjokk er den medisinske betegnelsen på en alvorlig allergisk reaksjon som kan føre til elveblest, senket blodtrykk og hevelse eller innsnevring av luftveiene. Det kan resultere i en begrenset evne til å puste og resulterer i sjokk. Denne tilstanden er ansett som en medisinsk nødstilfelle som krever rask behandling. Anafylaktisk sjokk er ofte forårsaket av allergi mot peanøtter eller skalldyr, men kan også utløses av et insektbitt, en bie stikk eller en allergi mot latekshansker.

Førstehjelp

Puste kan påvirkes av anafylaktisk sjokk. Den første noen responder eller tilskuer skal gjøre i enhver krisesituasjon er å sørge for at luftveiene er klart. I tilfeller av anafylaktisk sjokk, kan luftveiene begrense, noe som gjør puste ekstremt vanskelig. Hvis det er nødvendig, være forberedt på å tilby HLR eller munn-til-munn-metoden, i tilfeller hvor en person kan være ute av stand til å puste.

medisiner

Ta en person som lider av anafylaktisk sjokk til nærmeste legevakten eller ringe 9-1-1 for akuttmedisinsk personell. Krisepersonell kan injisere intravenøs antihistaminer eller kortison for å redusere hevelse i luften passerer. Mange mennesker som vet at de sannsynligvis vil lide av alvorlige allergiske reaksjoner bære auto-injektor enheter. Disse enhetene, ofte kalt "Epi-penner", inneholder en dose av adrenalin, også kjent som adrenalin, som raskt reduserer kroppens reaksjon på en allergisk reaksjon.

Forebygging

Forebygging av en episode av anafylaktisk sjokk er viktig for folk som er utsatt for en alvorlig allergisk reaksjon fra insekter eller kjente matallergier. Venner og familiemedlemmer bør være klar over disse allergi og være oppmerksom på mulige reaksjoner på dem. Noen leger kan foreskrive antihistimes eller prednison for å bidra til å redusere sjansene for anafylaksi (anafylaktisk sjokk) i dagligdagse miljøer og situasjoner.