Behandlinger for kronisk leddgikt

July 27

Leddgikt er definert som betennelse i leddet. Avhengig av pasienten, kan mer enn ett ledd påvirkes. Alle former for leddgikt er kronisk. De kan ikke behandles, men de kan håndteres. Artrose og revmatoid artritt er de to vanligste formene for kronisk leddgikt. Osteoartritt er den vanligste av de to, men Revmatoid artritt er mest ødeleggende. Kronisk-leddgikt behandlinger fokusere på å forbedre pasientens felles funksjon og lindre symptomene.

Analgetika og NSAIDs

Analgetika og NSAIDs (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler) er den mest brukte kronisk leddgikt behandling. Smertestillende midler er en type medikament som brukes til å redusere smerte. Vanlig brukte analgetika inkluderer over-the-counter medisiner som Tylenol, reseptbelagte legemidler som Ultram og reseptbelagte narkotika som Vicodin og Percocet. NSAIDs brukes til å redusere betennelse og smerte. Over-the-counter NSAIDs inkluderer naproxen og ibuprofen. Reseptbelagte NSAIDs inkluderer Celebrex og Meloxicam. Analgetika og NSAIDs er ofte brukt i kombinasjon for å lindre pasientens smerte og betennelse. Narkotiske analgetika brukes bare når pasientens smerte er alvorlig.

counterirritants

Counterirritants brukes til å redusere smerte. De kommer i form av aktuelle salver og kremer som er massert på det berørte leddet. De inneholder ofte capsaicin eller menthol. Vanlig brukte counterirritants inkluderer Icy Hot.

Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARD) og Biologics

Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler brukes oftest i behandling av revmatoid artritt. De brukes til å bidra til å stoppe eller bremse ned immunforsvaret. Dette bidrar til å bevare leddene fordi når immunsystemet er bremset ned den angriper ikke leddene som aggressivt. Vanlige DMARDs inkluderer Plaquenil og Trexall. Biologiske blir ofte brukt i forbindelse med sykdomsmodifiserende antireumatiske legemidler. De brukes til å undertrykke pasientens immunsystem og er genetisk konstruert. Vanlig brukte biologiske inkluderer Remicade og Enbrel.

kortikosteroider

Kortikosteroider blir brukt til å undertrykke pasientens immunsystem og for å redusere betennelsen assosiert med kronisk leddgikt. Disse typer legemidler brukes oftere hos personer med revmatoid artritt. Kortikosteroider kan injiseres direkte inn i de berørte felles eller tatt oralt. Vanligvis brukes kortikosteroider er kortison og prednison.

Terapi

Fysioterapi kan være gunstig for dem som lider av kronisk leddgikt. Det hjelper pasienter å lære og utføre muskel-styrke og range-of-motion forbedrende øvelser. Disse øvelsene kan hjelpe pasienter forblir mobil.

kirurgiske prosedyrer

Pasienter som ikke responderer på medisiner eller terapi kan ha nytte av kirurgi. De med alvorlige tilfeller av kronisk leddgikt kan trenge kirurgi. De som lider av revmatoid artritt kan ha nytte av en prosedyre som kalles synovium fjerning eller synovectomy. Under denne prosedyren, er pasientens felles, kapsel fôr fjernet. Dette fjerning kan bidra til å forsinke forverring av berørte ledd og kan bidra til å redusere symptomer på hevelse som ofte påvirker hender, håndledd og fingre. De som har skadet ledd kan ha nytte av en felles utskifting. Under denne fremgangsmåten den skadede ledd er fjernet og erstattet med et kunstig en. Joint-erstatning kirurgi er oftest gjort for å erstatte de kne- og hofteledd. Joint fusjon er en annen kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle kronisk leddgikt. Det er oftest utført på ankelen, håndledd og fingerledd. I løpet av denne prosedyren, er endene av to ben fjernet og deretter sine ender er låst sammen.