Hvordan takle hjerne kreftpasienter

November 12

Utfallet for hjernen kreftpasienter avhenger av hva slags svulst de har. Pasienten og familien opplever ofte angst og en rekke følelser som de står overfor det ukjente. Jo mer kunnskap du arm selv med, jo bedre vil du være i stand til å takle en venn eller et familiemedlem som har en hjernesvulst.

Bruksanvisning

1 Utdanne deg selv. Gjøre så mye forskning som du kan på hjernesvulster, særlig den typen din venn eller familiemedlem har. Still spørsmål om svulsten og behandling. Få en andre (eller tredje) uttalelse om behandlingstilbud.

2 Hjelp med fysiske behov. Pasienter kan trenge hjelp for bare store oppgaver - som å kjøre bil, kjører ærend eller innkjøp av mat - eller også for dag-til-dag-aktiviteter som å kle, bad, tilberede måltider eller omsorg for kjæledyr. Noen pasienter kan være sengeliggende, og du må være i stand til å endre sengetøy og eventuelt håndtere et kateter, medisiner og andre medisinske behov. Som hjelper må du rulle pasienten over mange ganger på en dag for å minske risikoen for trykksår. Du må kanskje hjelpe dem til badet.
På et tidspunkt må du kanskje avgjøre om en ekstra omsorgsperson, slik som en hjemmesykepleier, er nødvendig. Du kan velge hospice tjenester, der omsorg kan gis i pasientens hjem, sykehus, sykehjem eller en privat hospice anlegg. Hospice er beregnet for pasienter som har en prognose på seks måneder, på det meste, for å leve.

3 Danne et støttesystem. Tilleggs familie, venner, en åndelig fellesskap og støtte grupper er gode utgangspunkt for å bygge et fundament av støtte for både pasienten og familien. Ifølge braintumor.org, "The National hjernesvulst Society opprettholder en omfattende liste over hjernesvulst støttegrupper for pasienter og deres familier."

4 Kommun. Hold kommunikasjonslinjene åpne mellom pasient, lege, familie og eventuelle omsorgspersoner.

5 Hjelp med følelsesmessige behov og støtte. Pasienten kan oppleve fysiske symptomer som tretthet, nervøsitet og svekket søvn eller appetitt, samt følelsesmessige reaksjoner som frykt, sjokk, depresjon, sinne, skyldfølelse, humørsvingninger eller gråt, ifølge braintumor.org. Dette er normale reaksjoner på stress. Noen ganger bare å holde pasientens hånd kan være beroligende. Respekter hans følelser og lytte til hva han har å si. Mange pasienter responderer positivt på små gaver, komplimenter og mange "I Love Yous." Ofte bare være der er en trøst. Pasienten kan piske ut på deg under en følelsesmessig utbrudd. Forbli rolig og forståelse, og ikke gjør dommer; det kan være en lettelse for pasienten å bare gråte. Lytt og la dem.

Hint

  • Ta vare på deg selv i løpet av denne stressende og emosjonelle tid. Spis et sunt kosthold, mosjon og få nok søvn. Vær realistisk om dine omsorgs evner og forventninger. La deg gråte, og ikke vær redd for å nå ut til støtte. Holde åpent til fleksible løsninger til endrede omstendigheter, for eksempel pasientens tilstand forverres. Hjernesvulster og relaterte sykdommer kan endre seg raskt, og du må justere etter din rolle kan endre seg også.
  • Som en omsorgsperson, vil du sannsynligvis bli bedt om å fylle mange roller. Ikke bare vil du være omsorg for hjernesvulst pasienten, men du vil sannsynligvis også har ekstra ansvar som familie, arbeid og dag-til-dag oppgaver. Hvis stresset begynner å bli for mye for deg, kontakt professiolnal hjelp.