ADA Transport Forskrift

February 18

ADA Transport Forskrift


Americans with Disabilities Act, eller ADA, er en handling laget for å beskytte, vurdere og fremme mennesker med nedsatt funksjonsevne i alle aspekter av livet. Den ADA har flere tilgjengelighetskrav for transport. Disse kravene omfatter alle former for offentlig transport, inkludert busser, tog og offentlige varebiler.

Vans og Busser

Den ADA krever varebiler og busser for å gi rullestolbrukere ramper eller heiser. Dessuten krever ADA at kjøretøyet være mekanisk immobilisert mens heisen eller rampen er i bruk. I tillegg løfter eller ramper må ha rekkverk, sikkerhetsbarrierer og en alternativ kilde til makt, slik at heisen eller rampe kan fortsatt fungere hvis bussen "eller van strømbrudd. I tillegg til å løfte og rampe krav, sier ADA at takst bokser må være plassert på fronten av bilen, og at stopp kabler må ikke være mer enn 4 fot over gulvet. Den ADA krever også bevegelige armlener på over-the-road eller langdistansebusser.

rails

Jernbane omfatter lokaltog, langdistanse tog og lys skinner. Den ADA krever dører skal være minst 32 inches bred og ikke mer enn 4 inches unna boarding plattformen. Slip-resistente gulv og prioritet sitteplasser for personer med nedsatt funksjonsevne er også krav til ADA. I tillegg må bevegelses områder og toaletter innenfor et tog huset være tilgjengelig for de med rullestol.

andre Kjøretøy

Den ADA har også krav til trikker og monorails. Loven slår fast at trikker må ha minst ett sete eller plass reservert for de med funksjonshemninger. For én skinne, krever ADA at gapet mellom ombordstigning plattformen og kjøretøyet ikke være mer enn 3 inches, og høydeforskjellen være mer enn 5/8 av en tomme. Automatisert føring Transit kjøretøy, også kjent som "folk movers", er biler som ligner på tog og flytte sammen konkrete lukkede føringer på gummidekk. Disse kjøretøyene må inneholde en advarsel system designet for å holde folk fra uhell forlater biler, og også må AGT biler har ikke mer enn en 1-tommers gapet mellom plattform og bil og ikke mer enn 1/2 tommers vertikale avstanden mellom bilen gulvet og plattform.